Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Genç MemurSen Bursa İl Teşkilatınca İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy için anma programı düzenledi

Şair Mehmet Akif Ersoy, Genç Memur-Sen Bursa İl Teşkilatı tarafından düzenlenen programla anıldı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (MEDİKO) Öğrenci Kültür Merkezi önünde toplanan grup, Mehmet Akif Ersoy'un eseri Safahat'tan şiirler okuyarak, İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Genç Memur-Sen İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş, grup adına yaptığı açıklamada, programla Akif'in de hayalini kurduğu Asım'ın neslini bina etmeyi amaçladıklarını söyledi. Altuntaş, şöyle konuştu:

"Mehmet Akif 20 Aralık 1873'de doğmuş ve 27 Aralık 1936'da vefat etmiştir. Bu sebeple aralık ayı hem doğumu hem de vefatı sebebiyle Mehmet Akif'i onurlandırmamız gereken bir aydır. Biz de Genç Memur-Sen'e mensup gençler olarak üstadın şiirlerini okuyarak ve ona fatihalar göndererek anmak istedik. Tüm katılımcılara da Safahat'ı hediye ettik. Amacımız, Akif'in de hayalini kurduğu Asım'ın neslini bina etmektir."

Memur-Sen İl Başkanı Numan Şeker de İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'a karşı vefalı olunması gerektiğini ifade etti.

Şeker, "Almanlar milli şairleri Goethe'yi her gittikleri yerde anarken, onurlandırırken her adım başı heykelini dikerken bizler Mehmet Akif'i ne kadar sahipleniyoruz sormamız gerekir? Akif'in vefat ettiği ev dahi yıllarca bar olarak kullanıldı. Bu ayıp bize yeter. Akif'e karşı daha vefalı olmamız gerekir" dedi.

Etkinliği takip etmek için alana gelen öğrencilere Genç Memur-Sen üyelerince şairin Safahat adlı eseri hediye edildi.

Program sonunda Mehmet Akif Ersoy için Fatiha okundu.
Kaynak: AA