Girişimci Ve Firmalara İhracat Tiyoları

Menemen Ticaret Odası (MTO), ihracat yapmak isteyen girişimcilere ve firmalara yönelik ihracatın uluslararası alandaki işleyişini anlatan bir konferans düzenledi.

Girişimci Ve Firmalara İhracat Tiyoları
Menemen Ticaret Odası (MTO) tarafından girişimcilere ve firmalara yönelik konferans, Menemen Ticaret Odası Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansta girişimcilere ve firma temsilcilerine, ihracatın uluslararası alandaki işleyişi anlatıldı. Konferansta bir konuşma yapan Menemen Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanvekili Güven Özgüven, "Dış pazarın ticaret açısından çok önemli bir hal aldığı bu günlerde bu konuya önem verip programın yapılmasında emeği geçenlere ve katılan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Konferansta, danışmanlık eğitmeni Ferişte Temiz de, katılımcılara ihracat, pazar araştırması ve ilgili devlet destekleri hakkında bir sunum yaptı. Pazar araştırması yapmanın bir zorunluluk olduğunu belirten Temiz, "Dış pazarlarda başarı iyi bir strateji ile elde edilebilir. Bir işletmenin stratejisi işletmenin hedeflediği pazarda maksimum pazarlık gücü elde etmesi için kime, ne satmayı planladığı, işletmenin hedeflediği amaçlarına nasıl ulaşabileceği ve hedeflerindeki öncelikleridir" şeklinde konuştu.

Temiz, ayrıca uluslararası pazara giriş yöntemlerini, uluslararası pazarlamanın ulusal pazarlamadan farklarını, yurt dışı pazarına giren firmaların yaptıkları yanlışları, firmaların girecekleri yabancı pazara nasıl karar vermesi gerektiği gibi konularda da ayrıntılı bilgiler aktardı.
Kaynak: İHA