Burhaniye İş Adamları Derneği Umut Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, genç iş adamlarının kurduğu Burhaniye İş Adamları Derneği bir yılını doldururken umut verdi. Dernek Başkanı Selahattin Aksu başkanlığındaki yönetim kurulu, yaptıklarını bir toplantıda 2015 yılını değerlendirdi ve 2016 yılı hedeflerini açıkladı.

Burhaniye İş Adamları Derneği Umut Oldu
Burhaniye İş Adamları Derneği Başkanı Selahattin Aksoy, Cumhuriyet meydanındaki dernek merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Derneğin bir yıl önce kurulduğunu anlatan Başkan Selahattin Aksu, bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Dernekte kurulan komisyonlarının başkanlarına da söz veren Aksu, projelerini uzun uzun anlattı. Tanıtıma büyük önem verdiklerini anlatan Aksoy,” Burhaniye İşadamları Derneği (BUİAD) Ocak 2015 tarihinden itibaren çalışmalarına başlamıştır. İlk bir yıl zarfında dernek içi düzenlemeler sağlanmış ve komisyonlarımız kurularak çalışmalara başlamıştır. İlk kurulan Sosyal ve Kültürel İşler Komisyonumuz Burhaniye içerisinde sosyal ve kültürel konuları ele alarak projeler üretmek üzere çalışmalar yapmaktadır. İlk olarak Nadir Candemir öğretmenimizin hazırladığı Celal Toraman Lisesi öğrencilerinin rol aldığı Karma Karışık tiyatro oyununa sponsor olunmuştur. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlamak amaçlı okullarda yapılacak sosyal ve kültürel etkinliklerde maddi ve manevi destek olmaya devam edeceğiz. Komisyonun diğer bir çalışması, Burhaniye Tanıtım Projesidir. Bu başlık altında İlçe köy ve yaylalarını tanımayı ve tanıtmayı hedefledik. Ticari ve Sosyal İlişkiler Komisyonu ile beraber çalışılan projede ilk rota Hacıbozlar oldu. Hafta sonu gerçekleştirilen bu gezilerde üye ve ailelerinin tanışması, kaynaşması ve dayanışması sağlanmaktadır. 2. gezimizi Karadere’ ye düzenledik. Bu proje kapsamında 2016 yılı sonuna kadar tüm ilçe köylerine ziyaret tarihlerimizi planladık. Sonuç olarak derlenen görsel ve bilgileri aşama aşama sosyal medyada paylaşıp, kitapçık haline getirmeyi hedefliyoruz”.

Burhaniye İstişare Toplantılarına ev sahipliği yapıldı.

Sivil toplum temsilcileri ve belediye meclis üyeleri katılımıyla Burhaniye ile ilgili fikirler konuşuldu. Görüş ve fikir ayrılıklarını ortadan kaldırarak olumlu sonuçlar verecek düşünceleri bir araya getirmek için bu toplantıları düzenledik. Ticari ve Sosyal İlişkiler Komisyonumuz, dernek üyelerimiz arasında ticari, sosyal dayanışma ve işbirliğinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Bu amaçla üyeler ve aileler arasında sosyal etkinlikler düzenlemektedir. Ayrıca ticari ilişkileri kuvvetlendirmek adına Üye iş yeri ziyaretleri yapmaktadır. Yeni kurulmuş olan Kentsel ve Sektörel Araştırmalar Komisyonumuz, Burhaniye ve mahalleleri ile ilgili sorun teşkil eden unsurları saptar. Farklı fikir ve görüşleri değerlendirip fizibilite ve proje çalışmalarını yaparak, ilgili kurumlar ile paylaşır ve takibini yapar. Projeler Komisyonu, ticari sosyal ve kültürel anlamda derneğimize ve Burhaniye ye faydalı olacağına inandığımız projeleri üretir, geliştirir ve sonuçlandırır. Projeler, kısa ve uzun vadeli olarak şekillenir. Prensip olarak sonuca henüz ulaşmayan projeler derneğimiz üyeleri dışında paylaşıma açılmaz. Nedeni, komisyonun iş üretme ve sunma sorumluluğunu taşımasıdır. Sonuca ulaşan her proje en nihayetinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. BUİAD olarak ileriki dönemlerde de Burhaniye için aynı inovasyon ile çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Daha sonra Komisyon başkanları da 2015 yılında yaptıkları çalışmalardan bilgilendirme yaptı. .

Komisyonlar olarak her hafta birlikte toplanarak bölgemiz için yapılması gereken projelerin değerlendirmesini yapıyoruz. Ön çalışmalardan projeyi yönetim kuruluna getirerek tekrar tartışıyoruz. Son eksiklikleri de belirledikten sonra projenin çalışmalarına başlıyoruz. Şu an bölgemizde oldukça önemli 4 adet projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız tam hızla devam ediyor. Projemiz hayata geçtiği zaman Burhaniye’de işsizlik sorunun belki çözemeyeceğiz ancak, katkı sunacağımızı düşünüyoruz. Bu nedenle ilçemizde bulunan özellikle dağ köylerinde turizm ve yatırım amaçlı geziler düzenliyoruz. Köylerimizin nelere ihtiyacı olduğunun tespitini yapıyoruz. Yakın bir zamanda önemli projeleri hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Selahattin Aksoy, ilçe tanıtımı ve kalkınması icin ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA