Zeytinburnu'nda Mevlid Kandili İdrak Edildi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrif ettiği gün olan mübarek Mevlid Kandili, Zeytinburnu’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle idrak edildi. İlahilerin okunup Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı gecede eller semaya açılarak dualar edildi.

Zeytinburnu Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) dünyaya teşrif ettiği Mevlid Kandili’ni Zeytinburnu’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle idrak etti. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen kandil programında Refik Hakan Talu ve ekibi ilahiler okurken, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya Birincisi Yavuz Mutlu ise Kur’an-ı Kerim okudu. Vatandaşlar tarafından yoğun katılımın gerçekleştiği programda eller semaya açılarak dua edildi.

"KANDİL AKŞAMLARI TAM TESLİMİYETLE DUA EDİYORUZ"

Programda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Kandil akşamları bir farklı psikolojiyle dua yapıyoruz. Daha güzel bir teslimiyette, tam teslimiyetle dua ediyoruz. O teslimiyetle birlikte dua edelim. Yarabbi geçmişlerimize rahmet eyle. Geleceğimizi hayırlı eyle. Vatanımızı, milletimizi ve bütün mazlumları koru. Bizlere sağlıklı ve hayırlı ömürler nasip et ve sonunda hayırlı ve imanlı ölüm nasip et. Evlatlarımızı ve neslimizi rızana uygun olarak bu topraklarda, bu ay yıldızlı bayrağın gölgesinde kıyamete kadar yaşat diye dua ediyoruz. İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder" dedi.

“Bu anlamlı programı sizlerden aldığımız yetkiyle ve sizlerden aldığımız vergilerle bütçe oluşturarak düzenledik” diyen Aydın, “Rabbim sizlere bol kazanç versin. Rabbim sizlere sıkıntı yaşatmasın. Hep böyle güzel olalım inşallah. Geleceğimiz bu günden daha güzel olsun temenni ediyorum” diye konuştu

"GÜVENİLİR OLMAK MÜSLÜMAN’IN EN ASLİ ÖZELLİKLERİNDEN BİRİSİDİR"

İslamiyet’in önemli özelliklerinden birinin doğruluk olduğunu belirten Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen ise, “Biz ne kadar doğruysak Peygamber Efendimizi o kadar seviyoruz. Emanet olmazsa olmaz şartlarından birisi. Emin olmak, güvenilir olmak. Bugün maalesef eşler birbirimize güvenmiyoruz, çocuklarımıza güvenmiyoruz. Çocuklarımız bize güvenmiyor. Komşularımızla birbirimize güvenmiyoruz. Millet olarak hiçbirimiz birbirimize güvenmiyoruz. Halbuki emin olmak, güvenilir olmak Müslüman’ın en asli özelliklerinden birisidir. Peygamberlerde olmazsa olmaz şartlardan birisidir” diye konuştu.

Programı düzenleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı’na teşekkür eden Gökmen, “Peygamberimizi yeniden tanımak, yeniden anlamak dileğiyle hepinizin kandilini tebrik ediyorum. Rabbim nice kandilleri sıhhat ve afiyetle, özellikle şu cennet vatanımızda huzur ve barış içerisinde, birbirimizle kardeş olarak, bütün tehlikelerden uzak, bütün korkulardan emin olarak nice kandillere erişmemizi nasip ve müesser eylesin” dedi.

Kaynak: İHA