Iğdır'daki Terör Operasyonu

Iğdır'da önceki gün yapılan terör operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 6'sı adliyeye çıkarıldı, 5 zanlı tutuklandı

Iğdır'da jandarma ekiplerince önceki gün yapılan terör operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 6'sı adliyeye çıkarıldı. Beş zanlı "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütüne yardım yataklık" suçlarından tutuklandı.

Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda "Şafak-1" adıyla 20 Aralık sabahı yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 zanlıdan işlemleri tamamlanan 6'sı adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakim karşısına çıkarılan, "PKK'nın bölgedeki faaliyetlerinde yöneticilik yaptığı" iddia edilen Hasan S. ile Hasan Ç, Hüseyin Ç, Ali U, Agit D, "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütüne yardım yataklık" suçlarından tutuklandı.

Halefli Belediyesinde memur olarak çalışan kadın zanlı A.Ç. ise savcılıkça serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüpheliler, jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılarak cezaevine götürüldü.

Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda 20 Aralık Pazar günü, jandarma ve polis ekiplerinin katılımıyla hava unsurlarının da desteğiyle Iğdır kent merkezi ile Hoşhaber ve Halfeli beldelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Halfeli Belediyesinde çalışan aynı aileden 2 memur ile "terör örgütü PKK'nın bölgedeki faaliyetlerinde yöneticilik yaptıkları" iddia edilen Hasan S. ve K.Y. de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA