Davutoğlu'nun Başdanışmanı İzmir Başbakanlık Ofisinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekonomiden sorumlu Başdanışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, İzmir Başbakanlık Ofisinde AK Parti İzmir teşkilatı ile toplantı yaptı. Turhan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Geçen 20 ayda bir yerel, iki genel bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşanmasına rağmen 2015 yılının ilk 10 aylık döneminde bütçemiz sadece 500 milyar 400 milyon açık verdi. Bu dünya mali disiplin tarihine geçecek bir rekordur bence.”

Davutoğlu'nun Başdanışmanı İzmir Başbakanlık Ofisinde
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, İzmir Başbakanlık Ofisinde AK Parti İzmir teşkilatı ile bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve teşkilat mensupları katıldı.

Turhan, Merkez Bankasının faiz kararlarına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: “Amerikan Merkez Bankasının aldığı karar ve ondan sonra oluşacak ortam bütün dünyayı ve Türkiye’yi etkiliyor. Önemli olan Amerikan Merkez Bankası kararının mahiyeti. Faiz artırımı yaptı ama beklenin aksine önümüzdeki döneme ilişkin belirsizliklerle, biraz ‘bekle gör’ şeklinde tavır izleyeceğini söyledi.

Küresel ekonomide ciddi sorunlar kendini hissettiriyor. Türkiye iktisadi faaliyet, henüz potansiyel büyüme hızına ulaşabilmiş değil. Türkiye’nin rahatlıkla hiçbir enflasyonist baskı oluşturmadan yüzde 5 kadar ekonomisini büyütme imkanı olduğu hepimizin malumu. Geçen 20 ayda bir yerel, iki genel bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşanmasına rağmen 2015 yılının ilk 10 aylık döneminde bütçemiz sadece 500 milyar 400 milyon açık verdi. Bu dünya mali disiplin tarihine geçecek bir rekordur bence. Böyle bir ortam içerisinde Merkez Bankamız bu verileri değerlendirerek en doğru kararı vermiştir.”

“PERİYODİK OLARAK GELECEĞİM”

Başbakanlık Ofisinin İzmir’de açılmasının üzerinden 6 ay geçmesine karşın bu süre içerisinde iki genel seçim yaşanması ve temmuz ayından itibaren Türkiye’nin yakıcı sorunlarla karşı karşıya olması nedeniyle tam randımanlı çalışamadığını kaydeden Turhan, “Sayın Başbakanımızın bu konudaki kararlılığı bugün ete kemiğe büründü. Bundan sonra ben de periyodik olarak İzmir’e geleceğim ve Başbakanlık Ofisinde sivil toplum örgütü, siyasi parti, yerel yönetim, iş ve çalışma ile hayatı temsilcileri, toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden kanaat önderleri, akademik personel, kültür sanat dünyamızın temsilcileri ile doğrudan temas kurarak hem İzmir’in sorunlarını ve ihtiyaçlarını doğrudan takip edeceğim, hem de yürütülmekte olan çok önemli projelerin aksamadan ve en geniş toplumsal farkındalıkla hayata geçirilmesi için gayret sarf edeceğim.”

“YAPISAL REFORMLAR HAYATA GEÇİRİLECEK”

Hükumetin yapısal reformları hayata geçirme konusundaki kararlılığını anlatan Turhan, şunları söyledi:

“Bundan kimsenin kuşkusu olmaması gerekir. Seçimden önce seçmene taahhütlerimizin önemli kısmını hayata geçiriyoruz. Herhangi bir gecikme olmadan tamamını hayata geçireceğiz. Türkiye’yi gerçekten hepimizin arzu ettiği noktaya taşıyacak yapısal reformlar da hayata geçirilecek. Bu reformların ne denli önemli olduğunu krizle cebelleşen büyük ekonomilere bakarak görebiliriz. Zamanında bu reformları gerçekleştiremeyen ülkeler bugün ciddi sorunlarla boğuşuyor. Bu reformların hayata geçirilmesi sadece ekonomi açısından değil siyasi ve toplumsal açıdan da önem taşıyor.”

“İZMİR İHMAL EDİLMEYECEK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yoğun gündemde acil konularla ilgilendiğini ifade eden Turhan, “Yoğun gündem içerisinde İzmir ihmal edilmeyecek. Çalışma ekibi oluşturacağız. İzmir, hükümetimizin öncelikleri arasında önemli bir yer tutuyor. Bu topluma verilmiş bir vaat ve yerine getirilmesi gerekiyor.” Turhan “Vatandaşlar Ankara’ya geleceğine Ankara vatandaşların ayağına gelsin onların emrine amade olsun diye böyle bir çalışma yaptık” diyerek Başbakanlık Ofisinde İzmir’in sorunlarına çözüm bulacaklarını dile getirdi.

“SEÇİM ÖNCESİ SİYASİ ÇALIŞMA DEĞİL”

Türkiye’de kişi başı düşen milli gelirin 25 bin dolar olma hedefini hatırlatarak üretim kapasitesinin sadece Doğru Marmara’da değil, farklı yörelere de dağılması gerektiğini dile getiren Turhan, ”Doğu Marmara’da İstanbul merkezli olarak başarılı olmuş bir ekosistem inşa etme projesini İzmir ve başka yörelerimizde tekrarlamak istiyoruz. Bu seçim öncesi siyasi bir çalışma değil Türkiye’nin bütününü ve Ege Bölgesini hedefleyen kalkınma projemizin başarıya ulaşmasını sağlayan adımdır” dedi.

Turhan, açıklamasının ardından teşkilat mensupları ile basına kapalı bir toplantı yaptı.
Kaynak: İHA