Canan Karatay Gömeç'te Zeytin Hasat Şenliğine Katıldı

Prof. Dr. Canan Karatay, Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, bir zeytinyağı firmasının düzenlediği zeytin hasat şenliğine katıldı. Şalvar giyip beline sepet bağlayan Karatay, zeytin hasadı yaparken, zeytinin altın, zeytinyağının ise altın suyu olduğunu söyledi.

Canan Karatay Gömeç'te Zeytin Hasat Şenliğine Katıldı
Gömeç’de düzenlenen Hasat Şenliğine Sağlıklı Yaşıyoruz grubundan Prof. Dr.Canan Karatay’ın yanı sıra Dr.Ümit Aktaş ve grubun diğer üyeleri katıldı.

Akkızhan Otelde kahvaltı yapan Canan Karatay, 71 adet zeytin yedi. Çocuğuma Şeker Verme kampanyasını başlatan grup daha sonra Karaağaç mahallesindeki zeytin hasat şenliğine katıldı.

Burada, ekipteki kadınlarla birlikte zeytin hasadı yapan Canan Karatay, şalvar giydi ve beline sepet bağladı. Dr. Ümit Aktaş da zeytin hasat makinesini kullandı. Burada toplanan zeytinleri zeytinyağı fabrikasına götüren grup, zeytinlerin sıkımını izledi ve taze zeytinyağını tattı.

Zeytinin altın olduğunu altını çizen Prof.Dr.Canan Karatay” Zeytin altındır. Zeytinyağı da altın suyudur. Altından daha kıymetlidir zeytin. Çünkü insanlara hayat verir. Ömrü uzatır. Altın, savaşlardan dolayı insanları birbirine düşürür. Burada güzel bir güneşin altında grup olarak zeytin topluyoruz. Çok mutluyuz. Burada zeytini dalından toplayıp yemek bile çok güzel.” dedi.

Zeytinyağı Fabrikası sahibi Mehmet Özgü Manisalı da,” Karaağaç’da yaptığımız hasat şenliğine Canan Karatay hocamız ve Ümit Aktaş hocamız ve ayrıca Newyork’ tan Tadım Uzmanı Liris Kostantinos’da katıldı.

Beraberce çok güzel bir hasat şenliği yaptık. Burada Sağlıklı yaşıyoruz grubuna da teşekkür ediyorum” dedi.

Gömeç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Hakan İmam da,” Düzenlene hasat şenliğine katıldık. Şenliğe, Canan Karatay da katıldı.

Zeytin ve zeytinyağı hakkında güzel bilgiler verildi.

Etkinliğin yöre zeytininin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA