Yüksekovalı Gençler Sanat Öğreniyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gençler, Kaymakamlık tarafından açılan kurslarda boş zamanlarını değerlendiriyor

Yüksekova Kaymakamlığınca açılan kurslara katılan gençler, burada boş zamanlarını değerlendiriyor.

Selahattin Eyyubi Kültür Merkezinde ücretsiz verilen 8 farklı kursta kendilerine farklı bir sosyal etkinlik alanı oluşturan gençler, aynı zamanda özel yetenek sınavlarına da hazırlanıyor.

Keman, resim, gitar, piyano, bağlama, yağlı boya, kara kalem ve ebru sanatı alanlarında eğitim alan 160 kursiyer, terör saldırılarıyla gündeme gelen ilçede zamanlarının büyük bölümünü kültür merkezinde geçiriyor.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Aynur Şedal, yaptığı açıklamada, ilçedeki gençlerin kurslara büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Yağlı boya kursuna ilginin daha çok olduğunu ifade eden Şedal, "Gençler hem sanat öğreniyorlar hem de güzel vakit geçiriyorlar. Kursiyerlerimiz burada öğrendiklerini çevrelerindeki arkadaşlarına da anlatıyorlar. Bu nedenle talep de gün geçtikçe artıyor" dedi.

Kursiyerlerden Pervin Yalçın ise en büyük hedefinin gitar çalmak olduğunu belirterek, bu hayaline kavuşmak için kursa katıldığını kaydetti.

Kursta öğrendiklerini geliştirerek daha kaliteli müzik yapmak istediğini anlatan Yalçın şöyle devam etti:

"Sahnelerde gitar çalmak en büyük hayalim. Bunu gerçekleştireceğime inanıyorum. İyi ki Yüksekova'da böyle bir çalışma var. Çok mutluyuz. Bu imkanı bize sağlayan büyüklerimize teşekkür ederim. İlçede sosyal etkinlik yapabileceğimiz imkanlarımız yok. Bu kurslar sayesinde boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz."

Diğer kursiyerler de kendilerine sunulan imkandan dolayı yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: AA