Soner Çetin En Başarılı Başkan Seçildi

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçildi. Gezici Araştırma tarafından yapılan ankete göre Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, aldığı yüzde 67,8 oy oranıyla CHP’nin de en başarılı belediye başkanı oldu.

Soner Çetin En Başarılı Başkan Seçildi
Gezici Araştırma Şirketi, 2015 yılında yerel yönetimlere yönelik performans araştırmasını yayınladı. Gezici Araştırma Şirketinin yaptığı araştırmaya göre, her belediye başkanının kendi seçmen grubunda değerlendirildiği araştırmada, en başarılı belediye başkanları belirlendi. 20 Kasım ile 12 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye çapında tesadüfi yöntemle seçilen 7.768 kişiyle yüz yüze görüşme gerçekleştirildi.

Görüşme sonucunda Türkiye genelinde en başarılı belediye başkanı yüzde 67,8 oy oranıyla Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin oldu.

Çetin’in göreve geldiğinde ilk icraatı, araç savurganlığına son vermek oldu. Başkan Çetin’in, kamuoyunda çok tartışılan, kamuda araç savurganlığı noktasında attığı adım Türkiye gündemine oturdu. Makamına oturduğu günden bu yana başlattığı Cuma günleri Halk Günü Toplantıları’nda Çukurova halkı, kendilerine ayrılan bugünde, sorunlarını, isteklerini ve temennilerini dile getirme şansı buldu. Başkan Çetin, taleplerin genelini, verdiği talimatlarla hemen çözüme kavuşturdu. Halkla her cuma Halk Günü’nde, muhtarlarla ayda bir kahvaltıda, tüm STK’lar, meslek odaları, akademisyenler ve sanatçılarla Danışma Kurulu’nda her üç ayda bir görüşen Çetin, iki haftaya bir toplu olarak esnafla gezide buluşuyor, 6 ayda bir köyleri geziyor.
Kaynak: İHA