Robotik-Kodlama Veli Atölyesi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Okullarında uygulanmaya başlayan, “Kodlama Saati” ile öğrencilerinin uygulama ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Burhaniye Bahçeşehir Okulu, “Robotik-Kodlama Veli Atölyesi” etkinliği ile bu haftadan itibaren kapılarını velilerine açtı. Aldıkları STEM (Science-Tecnology-Engineering-Mathematics) eğitimi doğrultusunda, velileri ile birlikte Lego setinden ürünler yaratan öğrenciler hem eğlendiler, hem de öğrendiklerini pekiştirdiler.

Robotik-Kodlama Veli Atölyesi
Hafta boyunca “Robotik-Kodlama Veli Atölyesi” etkinliğine katılan veliler, bu program sayesinde çocuklarının bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Yeni sistemin çok yararlı olacağını anlatan Okul müdürü Semra Talay,” 2015-2016 eğitim döneminden itibaren bütün Bahçeşehir Okulları kampüslerinde uygulanmaya başlayan STEM eğitiminin amacı; düşündüğünü hayata geçirebilen, hayata değer katacak ürünler ortaya koyabilen, 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmektir. Bahçeşehir Okulları olarak Türkiye’de STEM eğitimine öncülük etmeyi ve bu eğitimi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA