(Özel) Rusların Zulmünü Anlatan Oyun Sosyal Medyada Olay Oldu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ‘Küpeli’ karakteriyle hafızalarda yer edinen genç oyuncu Atilla Alpar’ın yazıp yönettiği Rusların zulmünü anlatan Şeyh Şamil adlı tiyatro oyununun fragmanı, sosyal medyada olay oldu.

(Özel) Rusların Zulmünü Anlatan Oyun Sosyal Medyada Olay Oldu
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından kamuoyu günlerdir bu olayı tartışmaya başladı.

Sosyal medyada her gün onlarca kullanıcı konu hakkında paylaşımlarda bulunurken, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Küpeli karakteriyle kısa zamanda tanınan ünlü oyuncu Atilla Alpar’ın yazıp yönettiği Şeyh Şamil isimli tiyatro oyununun fragmanı da en çok paylaşılanlar arasına girdi. Rusların Kafkaslarda yaptığı zulmün anlatıldığı oyunun fragmanı beğenildi. Bazı kullanıcılar hesaplarından "Tüylerim diken diken oldu" şeklinde yorumlarda bulundu. Kafkas Kartalı olarak anılan Şeyh Şamil’in Ruslarla girdiği destansı mücadelesini anlatan oyunun fragmanında, genç oyuncunun performansı dikkat çekti.

Tiyatro yönetmenliğini Muzaffer Aksoy’un yaptığı, tarih danışmanlığını Doç. Dr. Fikret Efe’nin yürüttüğü tek kişilik oyunun süresi 70 dakika olarak belirlendi. Oyunu sahnelemeye başlayan Atilla Alpar, amacının gençlere Şeyh Şamil’i anlatmak olduğunu belirtti.

Oyunun Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Alpar, "Rusya, geçmişte Kafkaslar’da çok zulüm yaptı. Şeyh Şamil, Ruslara karşı kahramanca bir mücadeleye girdi" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bir çağrı yapan genç oyuncu, oyuna sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA