Mersin'deki Terör Operasyonu

MERSİN – İçel'in Tarsus ilçesinde, terör örgütü lehine izinsiz sokak eylemlerine katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişi adliyeye sevk edilirken, eylemlerin olduğu mahalledeki bir okulda eğitime bugün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Tarsus Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Asayiş Büro ekiplerince 8 Aralık'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan, YDG-H üyesi oldukları iddia edilen şüphelilerin sorguları tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, ilçede dün akşam ve bugün meydana gelen izinsiz gösterilere katıldıkları ileri sürülen 5 kişi daha gözaltına alındı.

- Bir mahallede öğrenciler okula gidemedi

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fahrettin Paşa İlk ve Ortaokulu'nun, Fahrettin Paşa Mahallesinde meydana gelen sokak eylemlerinin etkisiyle okula öğrencilerin gelememesi nedeniyle tatil edildiğini söyledi.

Terör örgütü yandaşlarının gece okulun bahçe kapısını barikat olarak kullanmak için tahrip ettiklerini, olaylarda Atatürk büstünün de zarar gördüğünü belirten Atmaca, güvenlik güçlerinin görevini yaptığını etti.

Kaynak: AA