CBÜ'de Lösemili Çocuklar İçin Yılbaşı Balosu

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji Servisi'nde tedavi gören 30 lösemi hastası çocuk, hastanede düzenlenen yılbaşı partisiyle eğlendi

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji Servisi'nde tedavi gören 30 lösemi hastası çocuk için yılbaşı partisi düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Çocuk Hematoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gülen, hastanede tedavi gören ve yatan hastalar için moral günü düzenlemek istediklerini ifade etti.

Kliniğin 8 yatak kapasitesi olduğunu ancak bazı durumlarda kapasiteyi 10 yatağa kadar çıkarabildiklerini kaydeden Prof. Dr. Gülen, "Her türlü çocuk onkoloji ve hematoloji hastalığının tedavisi mümkün. Elimizden geldiği kadar servisi mükemmele yakın düzenlemeye çalıştık. Şu an kadar başarımız oldukça iyi" dedi.

Çocuklarında yetişkinler gibi her türlü doku ve organında kanserin görülebildiğini kaydeden Prof. Dr. Gülen, çocuk kanserlerinin tedavisinde yüzde 90'a yakın başarı elde edildiğini vurguladı.

Prof. Dr. Gülen, "Bizim en sık gördüğümüz çocuk lösemileri. Çocuk lösemisinden sonra beyin tümörleri, lenf bezi tümörleri, kemik ve yumuşak doku tümörleri sıklık sırasına göre gidiyor. Ağırlıklı olarak tedavi ettiğimiz hasta grubu çocuk lösemiler. Bu hastalık en fazla 2-6 yaş arasında ortaya çıkıyor. 18 yaşındaki çocuklar da bu hastalığa yakalanıp tedavi olmak durumunda kalabiliyor" şeklinde konuştu.

Serviste düzenlenen yılbaşı partisinde çocuklar giydikleri birbirinden farklı kostümler ile çizgi film karakterleri canlandıran maskotlar eşliğinde eğlendiler.
Kaynak: AA