Boğazlıyan'da Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı Yozgat Şubesi tarafından Boğazlıyan ilçesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanına kurulan kan bağışı tırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kızılay Yozgat Şubesi doktorlarından Serdal Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağışlanan kanın önemine dikkat çekerek, bağışlanan her ünite kanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını bildirdi.

Boğazlıyan halkının kan bağışına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Uzun, ''Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Ham maddesi insan olan ve insan dışında herhangi bir varlıktan elde edilemeyen bir üründür. Bağışlanacak bir ünite kan 3 hayat demektir. Bu sebeple tüm halkımızı kan bağışı kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum'' dedi.

Erkeklerin 3 ayda, kadınların ise 4 ayda bir kan verebileceğini dile getiren Uzun, Boğazlıyan'da bugün başlatılan kan bağışı kampanyasının cuma gününe kadar devam edeceğini söyledi.

Türk Kızılayı Boğazlıyan Şube Başkanı Kamber Oğuzer ise, alınan kanların ileri teknoloji ile tetkiklerinin yapıldığına işaret ederek, bu tetkiklerde her hangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda kan bağışlayanların uyarıldığını kaydetti.

Oğuzer, hem toplum sağlığı hem de insanların kan ihtiyaçlarının sağlanması bakımından vatandaşları kan bağışlamaya davet etti.

Kaynak: AA