Tekirdağ'ın İki Uç Mahallesinin Sakinleri Şarköy'de Buluştu

Tekirdağ'ın batısındaki en uç mahalle olan Saray ilçesinin Sefaalan Mahallesi sakinleri ile ilin doğusundaki en uç mahalle olan Şarköy ilçesinin Kızılcaterzi Mahallesi'nin sakinleri, "Kardeş Köy Buluşması" etkinliği kapsamında Kızılcaterzi'de bir araya geldi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kızılcaterzi Mahallesi'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın büyükşehir statüsünü kazandıktan sonra ilk büyükşehir kurucusu olarak belediye başkanlığı görevine getirildiğini söyledi.

Büyükşehir olduktan sonra, Tekirdağ'daki 257 köyün mahalle olduğunu anımsatan Albayrak, "Büyükşehirin diğer ismi de bütünşehir. Kurucu büyükşehir belediye başkanı olarak tarihi görevim içerisinde, Kuzeydoğuyu da Güneybatıyı da birleştirme zorunluluğum vardı. Bu birleştirme projesinin adına da 'Saray Safaalan'dan Şarköy Kızılcaterzi Mahallesi'ne Büyükşehir' dedik." dedi.

Tekirdağ'daki tüm mahallelerin kardeş olduğunu ifade eden Albayrak, "Bu birleşme bir simgedir. Bu simgede görüldüğü gibi her iki mahallenin hanımefendileri ve beyefendileri bir araya geldiler. Birbirleriyle kaynaştılar. Bunun adına kardeş de denir ama Tekirdağ'ın 257 mahallesi de kardeş." diye konuştu.

Tekirdağ'ın tamamının birbirini seven, sayan mutlu bir kent yaratmanın heyecanı içinde olduklarını anlatan Albayrak, 2019'da görev süreleri bittiğinde tüm hizmetleri yerine getirmenin mutluluğu içinde vatandaşların karşısına çıkacaklarını kaydetti.

Etkinlik çerçevesinde ayrıca, Kızılcaterzi Mahallesi meydanında yaptırılan Atatürk Büstü'nün açılışı gerçekleştirildi.

Etkinliğe Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Kızılcaterzi ve Sefaalan mahallelerinin muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA