Tekirdağ'dan Kısa Kısa

NKÜ'de Mevlana konferansı düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi'nde, (NKÜ) Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 742. yılı anısına "Bir Kuran Talebesi Olarak Hz. Mevlana" konulu konferans düzenlendi.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Rektörlük Konferans Salonunda yaptığı konuşmada, Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatından 742 sonra bile insan yetiştiren bir sanatkar olarak anılmaya devam ettiğini söyledi.

Mevlana'yı anmak yerine fikirlerini anlamak ve anlatmanın daha önemli olduğunu ifade eden Akpınar, "Hazreti Mevlana gibi değerlerimizi sadece ölüm ve doğum günlerinde anmak yerine, onların fikirlerini anlamak ve anlatmak gerekir" dedi.

Akpınar, Hazreti Mevlana’nın aşkının Allah aşkı olduğunu belirterek, "Mevlana, bir din bilgini mütefekkir olduğu kadar, dinin gereklerini yerine getiren abid bir kişiliğe de sahip olan bir gönül insanıdır" diye konuştu,

NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin de, Mevlana’nın insanlığın problemlerini çok iyi keşfettiğini ve insanları çok iyi tanıdığını belirterek, "İnsanlığın Mevlana'dan öğreneceği çok şey vardır. Mevlana, Kur’an’ı doğru anlamış ve yorumlamış biri olarak öğretilerini de insanlığa doğru bir şekilde anlatmıştır" ifadelerini kullandı.

Konferansa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitenin akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

- Mahkumlar için moral konseri düzenlendi

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı, Tekirdağ 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlara moral konseri düzenledi.

T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumun konferans salonunda gerçekleşen konserde, Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Şefi Salih Demirci, konser süresi boyunca cezaevinde kalan mahkumların istek şarkılarından Türk sanat müziği ve yöresel oyun havalarını seslendirerek, mahkumların eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konsere, kapalı ceza infaz kurum müdürleri ve mahkumlar katıldı.

- Süleymanpaşa Belediyesi Balkanlara gezi düzenleyecek

Süleymanpaşa Belediyesi, kültür gezileri kapsamında, mübadele döneminde Tekirdağ'a göç etmiş ancak ailesi Yunanistan'da olan Tekirdağlıların doğdukları topraklara gezi düzenleyecek

Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı yazılı açıklamada, Işıklar Mahallesi Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile yapılan görüşmeler sonrasında Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda belediyenin kültür gezileri aracının belli periyotlar ile Tekirdağlıları Yunanistan'a götüreceğini bildirdi.

Eşkinat, Yunanistan'ın Selanik, Kilkis ve Doyran şehirlerine gidecek ve Tekirdağlıları mübadele öncesi yaşam yerlerine taşıyacak organizasyon ile Işıklar Mahallesi Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile yaptıkları görüşmeler ve İlçe Belediye Meclisi’nde de oybirliği ile aldıkları karar doğrultusunda vatandaşları eski topraklarıyla buluşturacaklarını kaydetti.
Kaynak: AA