''Katı Yakıtlı Kazan Yakma Ve Asansör Güvenliği'' Semineri

EDİRNE - Edirne'de apartman yöneticileri ve kalorifercilere yönelik,  ''Katı yakıtlı kazan yakma ve asansör güvenliği'' konulu seminer düzenlendi.

Makine Mühendisleri Odası Edirne Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Tetik, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen seminerde, hava kirliliğinin başta insan sağlığı olmak üzere çevreye de bir çok olumsuz etkisinin olduğunu anlattı.

Hava kirliliğinin, endüstriyel tesislerden, konutlarda ısınma amaçlı yakıt tüketiminden ve motorlu taşıt gruplarından kaynaklandığını ifade eden Tetik, konuşmasına şöyle devam etti:

''Hava kirliliği başta insan sağlığı olmak üzere görüş mesafesi materyaller, bitkiler ve hayvan sağlığıdır. Kısacası çevre üzerinde olumsuz etkileri vardır. Hava kirliliğinin tarihsel yapı ve dokular üzerinde de tahrip edici ve bozucu etkileri vardır. Bu nedenle hava kirliliği hem canlıların sağlığı açısından hem de ekonomik yönden zarar verici etkilere sahiptir. Hava kirliğinin önlenmesi ile ilgili ülke çapında kömür kalitesinin arttırıcı işlemlerin uygulanması, doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması, merkezi ısınmayı teşvik, kalorifercilerin eğitimi, binaların ısı izolatörü gibi önlemler alınmaktadır. Çağdaş yaşamın gereği olarak inşaat edilen çok katlı binalardaki konut veya asansörlerin bakımına dikkat edildiği gibi bakımı, denetimi, standartlara uygun olması ve güvenliği de önem taşımaktadır''

Seminere Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül yanı sıra çok sayıda apartman yöneticisi ve kalorifer ustası katıldı.

Kaynak: AA