Başkan Gökçek Ve Meclis Üyeleri Ankapark'ta

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye meclisi üyeleri ve aileleriyle birlikte Ankapark’ı gezdi, adrenalin dolu oyuncaklara bindi yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Başkan Gökçek Ve Meclis Üyeleri Ankapark'ta
Büyükler Roller Coaster’dan, Kollu çembere, Air Race’ten Kule Coaster’a kadar değişik oyuncaklarda adrenalin dolu anlar yaşarken, çocuklar uçan araçlarda, aile salıncağında ve 500’e yakın atarinin olduğu çadırda doyasıya eğlendi.

Hizmete açıldığı zaman 1217 oyuncak sayısıyla ve içeriğindeki pek çok özelliğiyle dünyanın en büyüğü olacak olan Ankapark, daha şimdiden ziyarete gelenleri büyülüyor, eğlendiriyor, adrenalin dolu anlar yaşatıyor.

Ankapark’ın dünyanın en büyük tema parkı olacağını kaydeden Başkan Gökçek, “Ankapark’ın açılışını önümüzdeki yıl Ağustos ayına yetiştirebilmek için çalışıyoruz” dedi.

ANKAPARK’TA ÇILGIN EĞLENCE

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına tüm hızıyla devam edilen Ankapark’taki çılgın oyuncaklar, hem adrenalin hem de eğlence dolu anlar yaşatmaya başladı.

Başkan Gökçek, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 13 ayrı Selçuklu mimarisi eserini içinde barındıran temaparkın devasa giriş kapısı önünde yaptığı açıklamada, kapının 100 metre genişliği, 35 metre yüksekliği ve giriş bölümünün toplam 10 bin metrekareye yakın kapalı alanı bulunduğunu söyledi.



“Heybeti ve zenginliğiyle, ülkemizin tüm ihtişamını bu kapıda tadacağız. Anadolu’yu ve Selçuklu’yu temsil eden özel bir dizayn” diye açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, “Şu anda içerisinde bulunmuş olduğumuz Ankaparkımız dünyanın en büyük temaparkı” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KAPALI VE AÇIK DİNOZOR DİZAYNI

Ankapark’ın 1 milyon 200 bin metrekare büyüklükte olduğunu ve 65 metre yüksekliğindeki dünyanın en büyük dinozoruyla Guinness Rekorlar Kitabına gireceğini ifade eden Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Ayrıca 40 metre yükseklikte T-Rex isimli hareketli dinozor var. Bu dinozorların arkasında da içerisinde 200 dinozorun bulunduğu 10 bin metrekarelik Dinozor Ormanı Çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor kemiklerinin yer aldığı Dinozor Müzesi ve yine 5 bin metrekarelik dinozor sinemaları, dinozor lokantası, dinozor satış yerinin olduğu ayrı bir çadırımız var. Dolayısıyla 20 bin metrekarelik dünyanın en büyük kapalı ve açık dinozor dizaynı burada yer alıyor.”

Ankapark’ın açık (yazlık) ve kapalı (kışlık) olmak üzere iki bölümden oluştuğunu anlatan Gökçek,“Park’ta ayrıca 84 bin metrekarelik kapalı alanımız var. 4 tane 10 metrekarelik, 6 tane 5 bin metrekarelik çadırımız var. Yani toplam 70 bin metrekarelik çadırımız bulunuyor” diye konuştu.

ÖNCE ÜÇ SONRA 10 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ

On bin metrekarelik Digital Oyun Çadırında 500’e yakın oyuncak bulunduğunu ve burada çocukların aileleriyle birlikte doyasıya eğlenebileceğini anlatan Başkan Gökçek, “Burası bittiği zaman, Ankara turizminde ciddi anlamda patlama olacağına inanıyoruz. Öncelikle 3 milyon ziyaretçi, neticede de 10 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Bu da Ankara’da ciddi anlamda turizm potansiyeli demek. Ankara’da inşallah turizmsizliğin talihsizliği yıkılmış olacak” diye konuştu.

Dünyanın en büyük 3 fıskiye gösterisinden birinin de Ankapark’ta yer alacağını kaydeden Melih Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Su-fıskiye-ışık-lazer-müzik hepsi bir arada muhteşem bir gösteri. Ayrıca, burada 15 tane roller coaster var. Dünyada rekor, sırf bunun için kurulmuş bir parkta, 18 tane yer alıyor. İnşallah o rekoru da zaman içerisinde geçeceğiz.”

Başkan Gökçek, Ankapark’ın önümüzdeki yıl Ağustos ayında açılması için hızlı bir şekilde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Sonra kara trene binen Başkan Gökçek, adrenalin ve eğlence dolu çılgın oyuncaklarla, her çadıra özgü özel tema ve dinozorlarla dolu Ankapark gezisini sürdürdü. Başkan Gökçek, son olarak Meclis üyeleriyle birlikte dünyanın en büyük 3 roller coaster’ından biri olan 35 metre yüksekliğindeki 10 burgulu, adrenalin dolu dev Roller Coaster’a bindi.

Geziye katılan Meclis üyeleri ve ailelerinin isteklerini kırmayan Başkan Gökçek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANKAPARK’TA BÜYÜK-KÜÇÜK MUHTEŞEM EĞLENCE

Başkan Gökçek’in Ankapark gezisine ailesiyle birlikte gelerek, çılgın oyuncaklara binen ve gönüllerince eğlenen üyeler, adrenalin dolu muhteşem bir gün yaşadı. Günün sonunda duygularını, teşekkür ve ’çok eğlendim’ sözleriyle dile getiren gezinin şanslı ziyaretçilerinden 22 yaşındaki Rumeysa Koru, "Çok güzel, bitince daha da güzel olacağına inanıyorum. Ankara’nın turistik bir yer olması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Melih başkanımıza teşekkür ediyoruz. Fransa’da Disneyland’a gitmiştim, oradakinden daha da güzel olacağına inanıyorum" dedi.

14 yaşındaki Zeynep Demir de burasının çok güzel çok eğlenceli bir yer olduğunu anlatarak "Güzel bir ortamı var. Oyuncaklar süper. Çok beğendim burayı, açılınca tekrar geleceğim" diyerek duygularını dile getirdi.

Dilara Er de Ankapark’a ikinci gelişi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Zaten tanıtım günlerinde geliyoruz. İki gelişimiz de çok eğlenceli oldu. Bu geldiğimizde daha çok oyuncak olduğunu gördük. Oyuncaklar arttıkça, böyle acayip keyif alıyoruz. Açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz."

Esra Er ise Ankapark’a ikinci gelişi olduğunu belirterek "Tüm oyuncaklar çok güzel. En güzeli ise asansör (kule coaster)" diye konuştu.

Zeynep Yılmaz da, buraya ilk gelişi olduğunu anlatarak "Çok güzel oyuncaklar var. Başkanımıza teşekkür ediyoruz, böyle imkanı bize sunduğu için. Burasının dünya çapında, Ankara ve ülkemize katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA