Teknik Bilimler MYO'dan Yenilenebilir Enerji Tesislerine Teknik Gezi

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından Suluova ve Merzifon’daki yenilenebilir enerji tesislerine teknik gezi düzenlendi.

Teknik Bilimler MYO'dan Yenilenebilir Enerji Tesislerine Teknik Gezi
Bir milyon popülasyonlu tavuk çiftliğinin atıkları ile Suluova Besi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki atıkların anaerobik özümleme yoluyla 2 mw gücünde elektrik üretimi yapan tesisi öğrencilerine gezdiren Elektrik ve Enerji Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Cenk Gezegin, “Gezi ile tesisteki saha ekipmanları biyogaz üretim süreçleri ve elde edilen metan gazının elektrik enerjisine dönüşümünü sağlayan ekipmanlar kapsamlı olarak incelenmiştir” dedi.

Merzifon’un Kayadüzü bölgesindeki 40 mw kurulu güce sahip Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) tesis sahasındaki rüzgar türbinleri, şalt tesisi, kumanda ve kontrol istasyonlarını da dolaştıklarını anlatan Gezegin, “Gezi sayesinde öğrencilerimiz yenilenebilir enerji konusundaki teknik gelişmeleri sistemleri yerinde inceleyerek teorik bilgilerini saha ile karşılaştırma ve teknik personelden deneyim ve mesleki kariyer gelişimlerini destekleyici bilgiler almış oldular. Gezi için bize imkan sağlayan başka firma yetkililerine ve personeline ayrıca üniversitemizin yöneticilerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA