Sığınmacı Tarifesi Açıklaması Bot Bin, Sürat Teknesi Bin 500 Dolar

İzmir’in Çeşme ilçesinde, sığınmacıları deniz yolu ile Yunanistan adalarına götüren organizatörlerin botla karşıya geçirmek için bin dolar, jet ski ya da sürat tekneleri ile geçirmek için bin 500 dolar ücret aldığı öğrenildi. Olayla ilgili yakalanan 14 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sığınmacı Tarifesi Açıklaması Bot Bin, Sürat Teknesi Bin 500 Dolar
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Çeşme Grup Amirliği ekipleri, son iki günde yapılan operasyonlarda Dalyan mevkisinde 25 Suriyeli, 8’i Iraklı olmak üzere 33 kişiyi kurtardı. Operasyonda, 27 can yeleği, 2 şişme bot, 2 deniz motoru, 1 jet ski, 1 sürat teknesi ve motoru ele geçirildi.

Öte yandan sığınmacıların Yunanistan’a geçişini organize eden insan tacirleri K.D, G.Ü., İ.O., Ş.Ü., M.D., Ö.K., İ.Ö, İ.T., V.U., K.U., A.T., D.K., R.B ve C.A. yakalandı. Şüphelilerden iki kişinin bir otelde çalıştığı öğrenilirken, biri hariç tümü yaptığı insan tacirliğini itiraf etti. Şüphelilerin, sığınmacıları Yunanistan’a götürmek için götürdükleri deniz aracına göre ücretlendirdikleri saptandı. Zanlıların botla götürdükleri mültecilerden bin dolar aldığı, bota güvenmeyip sürat teknesi ya da jet ski ile geçiş yapmak isteyenlerden bin 500 dolar aldığı belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: İHA