Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi'nde Kurslar Başladı

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi'nde, 2015-2016 eğitim öğretim dönemi kursları başladı.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi’nde, trikotaj, bilgisayar, makine nakışı, temel giyim, kuaförcülük, bağlama, kalorifer ateşçiliği, ebru sanatı, okuma yazma ve masa tenisi branşlarında 30 kurs açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ümran Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin kent merkezi ve köylerde istihdama ve ihtiyaca yönelik kurslar açarak ülke ekonomisine katma değer sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Halk Eğitimi Merkezi olarak Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli şekilde kurslar açtıklarını ifade eden Ekinci, "Ortaokul, lise mezunu gençlerimizin meslek sahibi olmaları, sanat öğrenmeleri için bu kursları açıyoruz. Ayrıca ev hanımlarımızın boş vakitlerini el sanatları öğrenerek üretim yapmalarına katkı sunuyoruz. Bu konuda öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz haftanın 7 günü hazırladıkları program çerçevesinde eğitim veriyor" diye konuştu.

Ekinci, açılan kurslara ilaveten, kayak sezonu başladığında hafta sonları kayak ve snowboard dallarında da kurslar açılacağını sözlerine ekledi.

Açılan kurslara 170 erkek, 300 kadın olmak üzere toplam 470 kursiyerin katıldığı bildirildi.

Kaynak: AA