'Harika Matematik Sergisi' Açıldı

Türkiye’yi dolaşan “Harika Matematik Sergisi” Adana’da açıldı.

'Harika Matematik Sergisi' Açıldı
IEG & 73 Organizasyon işbirliği, Finansbank ana sponsorluğu ve Seyhan Belediyesi katkılarıyla düzenlenen “Harika Matematik Sergisi” Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

20 farklı ünite ile bilgilendiren, analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri eğlenceli bir yolculuk sağlayan sergide çocuklar, Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı’na uygun hazırlanmış ünite ve konu istasyonlarında, bilgilerini pekiştirebiliyor ve arkadaşları ile hoş vakit geçirebiliyor.

Serginin açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çocuklara matematiği sevmeleri gerektiğini öğütleyerek, “Genelde matematik dersleri sevilmez ama ben bütün başarılarımı matematiğe borçluyum. Eğer matematiği severseniz, en kolay ders odur” ifadelerini kullandı.

Finansbank Çukurova Bölge Müdürü Nezih Özozan ise sosyal sorumluluk projelerinde ana odaklarının çocuklar olduğunu belirterek, “Amacımız matematiği eğlendirerek, sevdirerek, biraz da heyecan yaratarak çocuklarla buluşturmak” şeklinde konuştu.

“Harika Matematik Sergisi” 4 gün boyunca ziyaretçilerini bekliyor olacak.
Kaynak: İHA