Eruh'ta Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Eruh Kaymakamı Dayanç, FATİH Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisyar dağıttı.

Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, FATİH Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisyar dağıttı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde düzenlenen törende konuşan Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, Türkiye'de eğitim ve öğretimin niteliğini arttırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlatılan Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere ve öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarların, eğitimde başarı düzeyi son derece yüksek olan Eruh'taki başarılara başarı katacağını söyledi.

Bu uygulama ile kitap taşımaya son verileceğini aktaran Dayanç, şöyle konuştu:

"Fatih Projesi, dünyanın gelişmiş ülkelerinin içinde olduğu bir projedir. Eğitimde hedeflerimizde ulaşmak için gençlerin iyi yetişmesi gerekiyor. Çağımız bilişim, bilgisayar ve iletişim çağı. Bu yeni nesil inşallah daha iyi şartlarda ve bilgisayar ortamında eğitim alır. Bu anlamda öğrencilerimize bu imkânı sağlayan devletimize teşekkür ederiz. Eruh İlçemizde eğitim sisteminin arttırılması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi ise, "Projenin amacı okullarımızda eğitim gören gençlerimizin eğitim alanında bilgisayar teknolojisiyle tanışarak, ders çalışmalarında çağın gereği olan, öğrenmeyi kolay yoldan daha çabuk bir şekilde sağlayan tablet bilgisayarlarla eğitim ve öğretime ivme kazandırmaktır" dedi.

Kaymakam Dayanç ve Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürü Çiftçi, öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarı dağıttı.
Kaynak: AA