'Türkiye Mimarlığında Modernizmin Yerel Açılımları' Etkinliği

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) "Türkiye Mimarlığında Modernizmin Yerel Açılımları" etkinliği düzenlendi.

Modern mimarlık, tasarım ve şehir plancılığı ürünlerini belgelemeyi ve korumayı amaçlayan uluslararası kuruluş DOCOMOMO bünyesindeki Türkiye Çalışma Grubu tarafından organize edilen etkinlikler, AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Leyla Alpagut'un koordinatörlüğünde başladı.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salon'daki açılış töreninde konuşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, bu etkinliğin üniversitede, ilk defa düzenlendiğini belirtti.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Coşkun, şunları söyledi:

"Burada sahip oldukları tüm bilgi ve tecrübeleri sizlerle paylaşacak çok değerli büyükleriniz, duayenleriniz, meslektaşlarınız ve hocalarınız var. Bunun önemi, kıymeti çok büyük. Bu etkinliklerden edineceğiniz bilgiler bilhassa mesleğin de gereği hayal gücünüzü, düşünce boyutlarınızı daha farklı konumlara getirebilecektir. Bu açıdan öğrencilerimizin bu tür etkinlikleri önemsemesini kendilerinden bekliyoruz."

DOCOMOMO Eşbaşkanı Yıldız Salman ise Türkiye’nin modern mimarlık mirası konusundaki envanterinin gelişmesine katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti.

AİBÜ'de 2 gün sürecek etkinlik, poster sunumları ve panelle devam edecek.

Kaynak: AA