Muş'ta Su Şebekeleri Dondu

Muş'ta dondurucu soğuklar nedeniyle donan içme suyu şebekeleri, vatandaşların sıkıntı yaşamasına neden oldu

MUŞ  - Muş'ta dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Kenttin birçok köyünde su şebekeleri donduğu için vatandaşlar içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilkel yöntemlere başvurmak zorunda kalıyor.

Hasköy ilçesine bağlı Sarıbahçe, Umurça, Azıklı  ve Eşmepınar köylerinde, uzun süreden bu yana evlerdeki su şebekelerinin donduğu  için vatandaşlar içme suyu ihtiyaçlarını derelerden ve köy meydanındaki çeşmelerden karşılamak zorunda kalıyor.

Sarıbahçe köyünde yaşayan Acel Akkuş, yaptığı açıklamada, dondurucu soğuklar nedeniyle evindeki su şebekesinin donduğunu, su ihtiyaçlarını köy yakınındaki çeşmelerden karşıladıklarını söyledi.

Araçlarıyla evlerine su taşıdıklarını belirten Davut Talay ise "Köyümüzde içme suyu şebekeleri tamamen dondu. Köyümüzden yaklaşık 5-6 kilometre uzaklıktaki Muş Bitlis karayolu üzerindeki çeşmeden evlerimize su taşıyoruz. Arabası olmayanlar su alamıyor" dedi.

Eşmepınar köy meydanındaki çeşmeden su taşıyan Songül Çetintaş, aşırı soğuklardan dolayı yaklaşık 10 günden beri evlerdeki içme suyu borularının tamamen donduğunu ve içme suyu ihtiyacını çeşmelerden karşıladıklarını ifade etti.

Çetinteş, günlerdir bidonlarla evlerine su taşıdıklarını dile getirdi.
Kaynak: AA