Eskişehir'de Gümüşhaneliler Derneği Açıldı

Eskişehir’de Gümüşhaneliler Derneği düzenlenen törenle açıldı. Açılışı AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte yaptılar.

Eskişehir'de Gümüşhaneliler Derneği Açıldı
Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Uğur Yücel, yaptığı açıklamada, Gümüşhanelilerin ayrıştırıcı değil, birleştirici olduğunu belirterek kentin tarihsel gelişiminden söz etti.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in, Gümüşhane’nin isminin ‘gümüş’ten geldiğini söylediğini belirten ve Osmanlı döneminde gümüş sikkelerinin Gümüşhane’den yapıldığını hatırlatan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Derneğin Osmanlı sikkesini bir amblem ve simge olarak kullanılabilir. Eskişehir’de Gümüşhanelilerin sayısı arttı, belediye de de Gümüşhaneli çalışanlar var. Bu durum mutluluk verici. Yeni derneğin kente hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Büyükerşen’e Gümüşhanespor atkısı takıldı.

Yelkovan İş Merkezi’nde faaliyet gösterecek derneğin açılış törenine, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Uğur Yücel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA