Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Sur ilçesinde PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören'in Çankırılı olduğu, cenazesinin ise ailesinin yaşadığı İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören'in Çankırılı olduğunu bildirdi.

Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır Özel Harekat Tabur Komutanlığı emrinde görev yapan Çankırılı Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören'in Sur ilçesinde çıkan çatışmada şehit edildiği haberini üzüntü içerisinde öğrendiğini söyledi.

Yaşanan terör olaylarının kendilerini derinden sarstığını dile getiren Özcan, "Şehidimiz Yaşar Yeniören ile son günlerde yaşanan terör olaylarında vatanımız ve bayrağımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli aileleri başta olmak üzere tüm milletimize metanet ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Öte yandan Çankırı'nın Bayramören ilçesi Üçgazi köyü nüfusuna kayıtlı olan evli ve 2 çocuk babası Yeniören'in ailesinin İstanbul'da yaşadığı, cenazesinin yarın bu kentte defnedileceği öğrenildi.
Kaynak: AA