Belediye Meclisi Üyeleri Ankapark'ta

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ve ailelerine Ankapark'ı gezdirdi.

Gökçek, Ankapark'ta ağırladığı Meclis üyeleri ve ailelerine, yapımı tamamlanmış oyuncakları kullanma deneyimi yaşattı. Gezinin sonunda park hakkında konuklarına bilgi veren Gökçek, Ankapark'ın, dünyanın en büyük "tema parkı" olduğunu belirtti.

Ankapark'ın herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda önümüzdeki yıl ağustos ayı sonunda açılacağını açıklayan Gökçek, "Ankapark'ta ilk gezimizi yapıyoruz. Bu gezi sırasında, çalışan bazı oyuncaklarımıza hem küçük yavrularımızı hem de arkadaşlarımızı bindirdik. Arkadaşlarımızın bu deneyimi yaşamaları bakımından güzel bir etkinlik oldu" diye konuştu.

Ankapark'ın yapımı tamamlandığında Ankara turizmine ivme kazandıracağını vurgulayan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Guinness rekorlar kitabına girebilecek dünyanın en büyük dinozoruna sahibiz. 20 bin metrekarelik dünyanın en büyük kapalı ve açık dinozor dizaynı bizde. Ayrıca burada 15 adet 'Roller Coaster' var. Dünyada en çok Roller Coaster'a sahip, sırf Roller Coaster amaçlı yapılan alanda ise 18 tane var. İnşallah o rekoru da zaman içerisinde alacağız. AnkaparkAnkara'da ciddi anlamda turizm potansiyeli demek" ifadelerini kullandı.

Öncelikli olarak yılda 3 milyon ziyaretçi hedeflediklerini dile getiren Gökçek, "Asıl hedefimiz Ankapark'ta yılda 10 milyon ziyaretçi ağırlamak. Günde 10 bin ziyaretçi gelse, ciddi bir kısmı da turist olsa, bu turistler akşamları da alışveriş merkezlerini dolduracaktır" dedi

Ankapark'ta Selçuklu motiflerini yoğun olarak kullandıklarına değinen Gökçek, Türkiye'nin 4 bir tarafından Selçuklu motiflerini bir araya getirdiklerini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da geçmişten beri Ankapark büyüklüğünde bir etkinlik alanına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gezi etkinliğine çocuklarıyla katıldığını belirten Er, "Çocuklarım Ankapark'ı çok beğendi ve burada çok eğlendiler. Vatandaşın gözüyle gezdik ve inşallah burası tamamlandığında vatandaşın çok şaşıracağını, beklentilerin de üzerinde devasa bir dünya ile karşılaşacaklarını gördük. Ankapark yüzyılın en önemli projelerinden biri" diye konuştu. Er, Ankapark'ı gezmek için bir günün yetmeyeceğini ifade ederek, "Oyun alanlarını ve çadırlarını, bütün alanı tamamen gezmek isteyen vatandaşlarımız eminim birkaç günlerini Ankapark için ayıracak" dedi.

Kaynak: AA