Ankara Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, Kent Konsey temsilcileri, Konsey Genel Kurul üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Divan Başkanlığına Büyükşehir Belediye Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen’in seçilmesi ve Divan üyeliklerinin belirlenmesinin ardından, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, faaliyetleri konusunda üyelere bilgi verdi.

Kent Konseyi’nin sivil toplum örgütleri ile belediyeler arasında bir köprü görevi gördüğünü ifade eden Saltoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Ankara’nın ilçelerinin kent konseyleri ile bir araya geldik. Ankara ile ilgili deneyimlerimizi paylaştığımız toplantıların 3 ayda bir yapılmasına karar verdik. Kent konseyleri Ankaramıza daha çok katkı sağlayacak. Ankara ile ilgili proje ve çalışmalarımız çok olumlu olsa da Ankara’nın daha fazla ilgiyi hak ettiği kanaatindeyim" dedi.

"ANKAPARK TÜRKİYE DEĞİL, BİR DÜNYA PROJESİDİR"

Ankara Kent Konseyi’nin etkinlik ve faaliyetlerinin tanıtılmasının ardından konuşma yapan Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar da, başkent turizmine katkıda bulanan önemli çalışmalara imza attığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkürlerini iletti. Acar, "Ankapark Türkiye projesi değil, Dünya projesidir" diye konuştu.

Başkent’in tanıtımına ve turizm olanaklarının artırılmasına katkı sağlayacak olan konu başlıklarının görüşüldüğü toplantıda, Tüm Özel Radyo Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Ahmet Saydam Yalçın’ın sunumu ile Tulumtaş Mağarası’nın ıslah edilmesi ve Ankara turizmine kazandırılması projesi konusunda görüşler müzakere edildi.

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Başkanı ve Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar’ın, yürütülen sosyal yardım projeleri ve Halk Ekmek Fabrikası ile ilgili konuşmasının ardından, konsey temsilcileri ve kurul üyelerinin dilek, görüş ve temennileri ile toplantı son buldu.
Kaynak: İHA