Vali Çiçek, Üniversite Öğrencileriyle Söyleşiye Katıldı

MUĞLA - Muğla Valisi Amir Çiçek, "Gençlerimiz yarını, geleceğini düşünerek ona göre kendini geliştirmelidir. İstikbal hedeflerle, vizyonlarla olur" dedi.

Çiçek, MSKÜ Meslek Yüksekokulu Şahidi Salonu’nda "Çağdaş Kamu Yönetimi ve İletişimi" üzerine öğrencilerle söyleşi yaptı.

Gençlerle her zaman birlik ve beraberlik içinde olunması halinde toplumun huzurlu ve güvenli olunacağına vurgu yapan Çiçek, gençlerin kendilerini yetiştirirken, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

Gençlerin, değişen teknolojiyi iyi kullanarak, bilimin ışığında çalışma yapmalarını belirten Çiçek, "Rahat olun, sorgulayın, objektif olun, geleceğe dair planlarınız neyse bizlerle paylaşın. Gençlerimiz yarını, geleceğini düşünerek ona göre kendini geliştirmelidir. İstikbal hedeflerle, vizyonlarla olur" diye konuştu.

Öğretmen okulunda okuduktan sonra öğretmen olarak mezun olduğunda hedefinin insan yetiştirmek olduğunu vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:

"İlkokul öğretmenliği yaparken okumanın yaşı yoktur bilinciyle hukuk fakültesini okudum. Hukuk fakültesi okuduktan sonra hayatımın döngüsü değişti. Kaymakamlık sınavını kazanarak kaymakam oldum. İnsanlığa çok faydası olan bu meslekte devlete olan güvenim daha da arttı. Yaşlı bir amcanın bir gün bana Allah razı olsun demesi beni kaymakamlık görevine devam ettiren anahtar sözcük oldu. Kariyerimde ilerledikçe mütevazı ve halka yakın olmaya çalıştım. Yöneticiyi başarıya götürecek yol, hedef ve vizyondur."

Gençlerin dinlenmeye fırsat yaratması gerektiği tavsiyesinde bulunan Çiçek, ders çalışmanın yanında sosyal aktivitelere de katılmak gerektiğini ifade etti.

Motivasyon için dinlenmenin önemli olduğuna işaret eden Çiçek, "Yönetici, makamdan yöneten değildir. Sahada olan, vatandaşın yanında olmaya çalışandır. Fırsat buldukça bu yoğunluğun arasında yürüyüş, yüzme ve tenis gibi spor faaliyetlerini gerçekleştirmeye çalışıyorum. Vatandaştan uzak değiliz. Bir olursak, birbirimizi anlarsak iletişimimiz iyi olursa huzur ve mutluluğumuz daim olur" dedi.

Devletin insan kaynaklarının çok önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, güçlü Türkiye'nin insan kaynağıyla olacağını dile getirdi.

Kaynak: AA