Suriyelilerin Yüzü Güldü

Birlik Dayanışma Grubu Derneği (BDGD), Suriye’deki savaştan kaçarak Adıyaman’a gelen, Suriyelilere 500 adet soba ve battaniye yardımında bulundu.

Suriyelilerin Yüzü Güldü
BDGD Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Kaymaz, Ankara Temsilcilerinden Nurşen Kuvutçu, Huriye Ramazan, BDGD Adıyaman Temsilcisi Mustafa Çevik, İHH Adıyaman Şubesinde Suriyeli vatandaşlara yardım yaptı. İHH Adıyaman Şube Görevlilerinden Nebi Terzioğlu, Olcay Terzioğlu ve Zeynep Terzioğlu’yla beraber harekete geçen BDGD Temsilcileri Adıyaman’da bulunan ve maddi durumu yetersiz Suriyeli ailelere toplam 500 adet kömür sobası ile battaniye dağıtımı gerçekleştirdi. Maddi durumu yetersiz Suriyeli ailelerin kapısını tek tek çalan dernek üyeleri kendi elleriyle kömür sobalarına kurup, onlara battaniye yardımları da yaptıktan sonra bir süre Suriyeli ailelerle sohbet ederek onların dert ve sorunlarını dinlediler.

Yapılan yardımlarla alakalı açıklamalarda bulunan BDGD Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Kaymaz; “Bizler sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenip bağışlarımızı toparlayıp Türkiye genelinde bulunan mülteciler ve insanlarımıza götürüyoruz. Adıyaman’da İHH’yla beraber bir organize oluşturduk. Bizler Adıyaman’a 500 adet soba ve battaniye getirdik. Derneğimizin şuan bin 800 üyesi var. Bizlere dünyanın dört bir yanından gelen bağışlar toplanarak yardım ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Bizler din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım ediyoruz. İnsanlık adına yaptığımız yardımlardan dolayı bu durum herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Özellikle de yardım ettiğimiz vatandaşlar mutlu oluyor. Onlarla beraber bizlerde onların mutluluğunu paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA