Süleymaniye Tanıtıldı

Gümüşhane Valiliği, ilk sayısını geçtiğimiz günlerde çıkardığı ve iki ayda bir yayınlanacak olan ‘Süleymaniye’ gazetesinin basın tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Süleymaniye Tanıtıldı
Tarihi Özdenoğlu Konağında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yücel Yavuz, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, gazetenin yayın kurulu, marka kent platformu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Vali Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada gazetenin arşiv niteliği taşıyacak olan bir çalışma olduğunu belirterek, “Bu bir yerel gazete değil. Bu bir ilan veya reklam ile gelir veya satış ile gelir elde edecek bir gazete değil. Bu gurbetteki memleketini herşeyden çok düşünen arkadaşlarımıza mahsusen ve Gümüşhane deyince yüreği çarpan arkadaşlarımıza ulaşsın diye düşünülen bir çalışma” dedi.

İlk baskısının bin adet bastırıldığını ve Gümüşhaneli tüm dernekler, işadamları ve bürokratlara ulaştırıldığını kaydeden Vali Yavuz, “Bu aynı zamanda arşiv niteliği taşıyan bir gazete. Çok olumlu tepkiler gelmeye başladı.

Bu arkadaşlarımızın eseridir. Bu sürekli olacak bir çalışma. Arşiv niteliği taşıyacak bir çalışma” diye konuştu.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vali Yardımcısı Şenol Turan ise büyük bir heyecanla yayın hayatına başlayan gazetenin 2 ayda bir yayınlanacağını belirterek, gazetenin yayın akışı ve politikası hakkında bilgi verdi.

Gazetenin adının neden Süleymaniye olduğunu anlatan Turan, “Gazetemizin ilkelerinin en başında gazetemizin ilelebet yayın hayatına devam etmesi geliyor. Manşetimiz hep Süleymaniye olacak. Bu en önemli yayın ilkemiz olacak. Şehrimizin kültür, sanat, spor hayatına damga vurmuş isimlerle röportajlarımız devam edecek. Güncel haberlere ağırlık vermeyeceğiz. Kültür, sanat, turizm ağırlıklı bir yayın ilkesi benimsedik. Eli kalem tutan, fikir sahibi her Gümüşhaneli birgün mutlaka gazetemizde yazı yazacaktır. Bu gazete hepimizin olsun istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA