MS Hastalarından 'Şeb-İ Arus' Konseri

Kütahya'da MS hastaları tasavvuf türküleri konseri verdi

Dumlupınar Üniversitesi MS Hasta Eğitim Okulundaki MS hastaları ile gönüllülerden oluşan koro, Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğinde tasavvuf türküleri konseri verdi.

Kütahya Belediyesi işbirliğiyle Kültür ve Ticaret Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, MS Okulu Proje Yöneticisi Doç Dr. Sibel Canbaz Kabay'ın katılımcılara, toplumda MS hastalığı olarak bilinen Multipl Skleroz hastalığı hakkında bilgi vermesiyle başladı.

MS Hasta Eğitim Okulunun, yaklaşık bir buçuk yıl önce Kalkınma Bakanlığının destekleriyle Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde açıldığını hatırlatan Kabay, projenin üniversite bünyesindeki farklı disiplinlerden oluşan uzmanların kontrolünde yürütüldüğünü söyledi.

MS hastalarının öz güvenlerinin sağlanmasının önemli olduğuna işaret eden Kabay, şunları kaydetti:

"Bu projemiz, MS hastalarının hastane ortamı dışındaki sosyal yaşamlarında, ev, aile ve iş yaşamlarında kendilerine vereceğimiz desteklerle öz güvenlerini sağlama adına geliştirdiğimiz bir projedir. Okulumuzda, birçok farklı disiplin ve alandaki MS eğitimi almış uzmanlarımız okul disiplini içerisinde hastalarımıza eğitim vermekte. Bugün de üniversitemiz müzik okutmanlarından Yusuf Ziya Beydüz'ün hazırlamış olduğu koro projesi ile Şeb-i Arus anısına tasavvuf türkülerini sunuyoruz."

Etkinliğe katılan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş da MS hastalarına ve bu hastalar için geliştirilen projelere destek veremeye devam edeceklerini aktardı.

Çeşitli eserleri seslendiren koro, katılımcılardan ilgi gördü.

Koroda yer alan MS hastası Hasan Keskin, MS Okuluna katıldığı için oldukça mutlu olduğunu belirtti. MS Okulunun hastaları adeta ilaçsız tedavi ettiğini dile getiren Keskin, okulda müzik başta olmak üzere birçok sanatsal etkinliğe katılarak yaşama bağlandıklarını sözlerine ekledi.

Etkinlik, sema gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: AA