KTO'nun İspanya Gezisi

KAYSERİ - Kayseri Ticaret Odası (KTO) yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile 50’yi aşkın iş adamı İspanya'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İspanya’nın Malaga ve Sevilla kentlerinde organize sanayi bölgelerinde inceleme yapan ve Cordoba Ticaret Odası’nda görüşmelerde bulunan heyet, Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon’u ziyaret etti.

Büyükelçiliğin kullandığı rezidansta gerçekleşen ziyarette konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz, İspanya iş gezisinin oldukça verimli geçtiğini, iş adamlarının yatırım ve ticaret olanaklarına ilişkin önemli kazanımlar sağladığını ifade etti.

Oda olarak yurtdışı iş gezilerini önemsediklerini, yeni pazarları tanımak ve iş olanaklarını artırmak açısından oda üyelerinin taleplerini bu gezi sayesinde karşıladıklarını belirten Hiçyılmaz, Kayseri’nin dış ticaret hacminin artması bakımından yurt dışı iş gezilerinin yenilerini gerçekleştireceklerini ve üyelerin bu iş gezilerine katılımı noktasında daha fazla çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Büyükelçi Önhon ise Kayseri Ticaret Odası öncülüğünde iş adamlarını İspanya’da konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, zaman içinde gelişecek olan karşılıklı ticari ilişkilerde kendilerinin de iş adamlarına yardımcı olacaklarını ifade etti.

Hiçyılmaz tarafından, Önhon’a plaket ve hediye takdim etti.

Kaynak: AA