Kartepe Belediyesi İnşaatları Mercek Altına Aldı

Kartepe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yapımı devam eden inşaatların denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kartepe Belediyesi İnşaatları Mercek Altına Aldı
Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, belediye sınırları içinde faaliyet gösteren yapı denetim kuruluşlarının inşaatlarını sıkı bir şekilde kontrol ediyor. 4078 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun gereğince Yapı Denetim Kuruluşları ve belediye ekiplerince seviye tespit kontrolü yapılan inşaatlarda, statik ve mimari projelere uygun yapılıp yapılmadığı tek tek kontrol ediliyor. Sürdürülen denetimlerle vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyan ekipler yapıların imar planına uygun yapılmasını amaçlıyor.

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Mustafa Kasımoğlu, inşaatların yapımı esnasında denetimlerin sürekli kontrol altında tutulduğunu belirtti.

Kartepeli vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde binalarında uyuyabilmeleri için inşaatları sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade eden Kasımoğlu, “Kartepe’ye değer katan çalışmalarla çekim merkezi olan ilçemizde yapılaşma da mercek altında tutuluyor. Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in hedeflerine uygun olarak, imar planına uygun yaşam standartını artırarak güvenli, konforlu ve kaliteli yapı yapılması amacıyla çalışmaktayız” dedi.

Kaynak: İHA