'İnci Açıklaması Denizdeki Mücevher' Sergisi

"İnci: Denizdeki Mücevher" sergisi, sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Katar - Türkiye 2015 Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Katar Müzeleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Sultanahmet'teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ndeki sergide, denizden çıkarıldığı doğal haliyle sunulan çok sayıda inci tanesinin yanında, incili takılar da yer alıyor. Eserler, Katar Müzelerinin inci zenginliğini gözler önüne seriyor.

Sergide, farklı renklerde doğal incilerin yanı sıra, Hannover Hanedanı tacı, Elizabeth Taylor'a ait doğal inci küpeler, Tibet erkek küpesi, Çin saç tokası, Kontes Spencer'in tacı, inci ve malakit seti, incilerle oyun oynayan çocuk figürleri, incili taçlar, Vietnamlı sanatçı Sam Tho Duong'un ağaç dallarında buz kristallerinin oluşumundan ilham alarak yaptığı setler  ve inci sandığı da sanatseverlerin beğenisini kazanıyor.

Küratörlük ve tasarım çalışmaları Katar'da gerçekleştirilen, "İnci: Denizdeki Mücevher" sergisi, Katar Müzeleri'nin ilk gezici sergisi olma özelliğini de taşıyor.

Sultanahmet Meydanı'na bakan, Türk ve İslam Eserleri Müzesi olarak hizmet veren İbrahim Paşa Sarayı'nın girişinde, 100'den fazla nadide eserin sanatseverlerin takdirine sunulduğu sergi, 10 Ocak 2016'ya kadar pazartesi hariç her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.

Kaynak: AA