Daire Müdürleri Zeytin Yağı Tadımını Öğrendi

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bürokratlar zeytin yağı tadımını öğrendi.

Daire Müdürleri Zeytin Yağı Tadımını Öğrendi
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Zeytin Dostu Derneği’nin birlikte düzenlediği zeytin yağı tadım kursu ilgi gördü. Daire ve okul müdürleri için düzenlenen kursa Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Necdet Uysal ile Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş da katıldı.

Zeytinyağı tadımının kurallarını anlatan Dr. Dilşen Oktay, zeytinin hasadından işlenme şartlarına ve hatta depolama şartlarına kadar birçok unsurun kaliteye tesir ettiğini anlattı.

Kaymakam Hüseyin Öner,” Bu gün Tarım İlçe Müdürlüğü ve Zeytin Dostu Derneği’mizin müşterek bir çalışmasıyla zeytin yağı tadım kursu düzenledik. İlçemizdeki yöneticilere, bu işin kültürünü daha iyi tanıtmak için bunu yaptık. Zeytin yağı üretimi Burhaniye’mizin de içinde olduğu körfez bölgesinde çok önemli. Bu kadar bizim kültür hayatımızda önemli yeri olan bir ürünün daha iyi tanınması, yöneticilerimizin yağ kültürüne aşina olması gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA