'Ceren Necipoğlu'nu Anma Gecesi'

Konserde, Myrdhin ve Elisa Nicotra'dan oluşan "Ars Celtica" ikilisi, "kelt arp" performansı sergiledi

İSTANBUL  - Arp Sanatı Derneği, Arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu için "Ceren Necipoğlu'nu Anma Gecesi" düzenledi.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'ndeki konserde, Myrdhin ve Elisa Nicotra'dan oluşan "Ars Celtica" ikilisi, "kelt arp" performansı sergiledi.

Arp Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meriç Dönük, konser öncesi yaptığı konuşmada, Fatma Ceren Necipoğlu'nun, Türkiye'de pek çok insanın yaşam döngüsüne katkıda bulunduğunu belirterek, "Hayatında gerçekleştirmek istedikleriyle, yaşam felsefesiyle, kendinden sonra gelen kuşaklara eminim çok büyük ilham kaynağı olmuştur" dedi.

Dernek olarak, Necipoğlu'nun gerçekleştirmek istediklerini ve fikriyatını günümüze taşıyabilmek adına iki proje yürüttüklerini aktaran Dönük, "Bunlardan biri, her sene düzenlediğimiz anma konserlerimiz. Bir diğeri de eğitime önem verdiği için bir burs projesi. Her sene Türkiye'de arp eğitimi gören bir genci, İsviçre'de iki haftalık yoğun bir akademiye gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

İkili, "Yeryüzü", "Ağaçlar", "Kuşlar", "Kristaller" ve "Kadınlar" başlıkları altında, 5 üçleme eser yorumladı.

Arp sanatçısı Necipoğlu, 2009'da Brezilya açıklarında düşen uçakta yaşamını yitirmiş, cansız bedenine 2011 yılında ulaşılmıştı.

Gecede konser veren "Ars Celtica"nın üyelerinden ödüllü sanatçı Myrdhin, 1970'li yıllardan itibaren birçok ülkede konser verdi. Sanatçı, kelt arpı için yaklaşık 300 adet eser besteledi.
Kaynak: AA