Vartolulardan Eş Başkanlara Ziyareti

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk, kısıtlı belediye olanaklarıyla bir yerlere kaynak aktarımının söz konusu olamayacağını belirterek, belediyede her şeyin şeffaf olduğunu ifade etti.

Vartolulardan Eş Başkanlara Ziyareti
Vartolular Derneği İçel Şubesi ile Varto Dernekleri Federasyonu (VADEF) yöneticileri, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk’ü ziyaret etti. Bir süre önce adli makamlar tarafından Akdeniz Belediyesi ve Eş Başkan Türk’e karşı yapılan hukuksuz işlemden dolayı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten VADEF Başkanı Mehmet Soydan, federasyon olarak dayanışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Vartolular Dernek Başkanı Mehmet Güzel ise yeni seçilen yönetim kurulu olarak tanışma ve dayanışma için geldiklerini, Vartolular adına bundan sonraki demokrasi mücadelesinde daha önceden olduğu gibi yerlerini alacaklarını kaydetti.

Sadece feodal ilişkilere değil, aynı zamanda bu kentte yaşanan olumsuzluklara karşı kendilerinin de söyleyecek sözü olduğunu belirten Güzel, Türk’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Eş Başkan Türk de haksızlığa ve hukuksuzluğa gösterdikleri duyarlılıktan dolayı tüm yönetime ve Varto halkına teşekkür etti. Federasyon Başkanı Soydan ile daha önce birlikte çalışma olanağı bulduğunu anımsatan Türk, “Kendilerinin adalet ve demokrasi konusundaki duyarlılıklarını biliyorum. Ülkemize demokrasi gereklidir. Ülkemizde barış içerisinde yaşam koşullarını sağlamak, tüm insanların ve insanlığın görevidir. İnsanım diyen herkes, bu ülkenin bir vatandaşı olma sorumluluğu çerçevesinde gerçekten bu duyarlılığı göstermelidir. Ama bakıyoruz bazı kesimler bilinçli olarak toplumu kutuplaştırmış ve ayrıştırmışlardır. İnançlar ve kimlikler, bu ülkenin farkı ve ayrıcalığıdır” dedi.

Yargının kendilerine ilişkin başlattığı süreci de değerlendiren Türk, “Bizimle ilgili de 2011 ve sonraki birkaç yıla ilişkin gizli tanık ifadelerine dayalı bir dosya hazırlıyorlar. Yüksek yargı, 2010 yılında gizli tanık ifadelerinin tek başına geçerli olmadığına hükmetmiştir. Bu nedenle dosyanın bir hükmü de yoktur. Bizim Akdeniz Belediyesi’nde her şey şeffaftır. Yılın yaklaşık 300 günü teftiş geçiriyoruz. Ekonomik açıdan belediyeyi zor ayakta tutuyoruz. Hal böyleyken kısıtlı belediye olanaklarıyla bir yerlere kaynak aktarımı söz konusu olamaz. Burada bilinçli bir şekilde algı oluşturma çabası var” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA