Setur'dan Yurt İçi Ve Yurt Dışı Tatil Fırsatı

Setur, sömestir tatiline özel birbirinden farklı yurt içi ve yurt dışı gezi imkanı sağlıyor.

Setur'dan yapılan açıklamaya göre, Setur, kış mevsiminin en güzel günlerine denk gelen sömestir tatilinde çocuklarla birlikte gidilebilecek tatil seçenekleri hazırladı.

Yurt içi sömestir tatil seçenekleri arasında Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Antalya ve Kıbrıs dikkati çekiyor. Türkiye’deki ilk kayak merkezi olma özelliğini taşıyan Uludağ’da gündüzleri kış sporlarıyla, akşamları da şömine başında keyifli zaman geçirilebiliyor.

Kartalkaya’nın temiz dağ havasını ciğerlerine doldurmak isteyenlerin yanı sıra kar yüksekliği ve verimliliği açısından son yılların en tercih edilen destinasyonlarından olan Palandöken’de ise kayak, snowboard, kar motorları etkinliğinin yapılabileceği bir tatil geçirmek isteyenler fırsattan yararlanabiliyor.

Kıbrıs’ta bahardan kalma günlerin tadını çıkarmak isteyenler, yeşil ile mavinin bütünleştiği kumsallara sahip Karpaz’da caretta caretta ve Karpaz eşeklerini yakından görebilir, doğa yürüyüşü yapabilir. Büyükhan, Girne Kalesi, Salamis Antik Kenti, St. Hilarion Kalesi’ni ziyaret etmek de ayrı bir zevk.

Çoğunlukla yaz aylarında hareketli olan Antalya’da ise dinginliğin yaşanabileceği günler geçirilebilmek mümkün.

Doğa, tarih ve denizin iç içe olduğu Antalya’da Düden Şelalesi, Manavgat Şelalesi, Aspendos ve Köprülü Kanyon gezilebiliyor. Sporseverler için ise golf ve dalış iyi birer seçenek.

Setur ile sömestir döneminde yurt içi otel fiyatları iki kişi için 5 günlük 2 bin TL ila 5 bin 500 TL arasında değişiyor.

- Tatilde çocuklar da düşünüldü

Açıklamaya göre, çocuklarla birlikte yapılacak yurt dışı tatil seçenekleri arasında öncelikle Laponya ve Amerika turları dikkati çekiyor. Güney Afrika, Hindistan, Küba ve Uzak Doğu turları da ilgi çeken diğer destinasyonlar arasında yer alıyor. Sömestir döneminde 8 günlük bir Akdeniz gemi turu da seçenekler arasında.

Ayrıca, isteyenler masal diyarı Laponya’da çocuklarına unutulmaz bir sömestir tatili yaşatabiliyor. Huskylerle safari, Noel Baba’nın evine ziyaret, buzlar arasında yüzme ve görsel şölen kuzey ışıkları eşliğinde bir tatil konuklarını bekliyor.

Benzersiz deneyimler vadeden Laponya turu, 23 Ocak tarihinde başlayacak ve 6 gece 7 gün sürecek. Bu rüya gibi seyahatin iki kişilik odada kişi başı fiyatı 2 bin 997 avro olacak.

Amerika kıtalarını keşfe çıkmak isteyenler için ise sömestir oldukça iyi bir fırsat. Güney Amerika (Buenos Aires, Iguazu, Rio De Janeiro) turu, yağmur ormanları içindeki doğa yürüyüşlerinden özel kovboy gösterilerine kadar macera dolu anlar vadediyor.

ABD turlarında ise Batı’yı (Los Angeles, Las Vegas, San Francisco) tercih edenler Hollywood film stüdyolarını gezebilir, Grand Canyon’un doğası içinde yürüyüşlere katılabilir ya da Napa Vadisi’nde şarap tadımından, meşhur deniz aslanlarını görmeye kadar pek çok güzelliği bir arada yaşayabilir.

Doğu Amerika (New York, Orlando, Miami) turunu tercih edenlerin ise Walt Disney’in eğlence ve oyun kenti Disneyworld’de çocuklarının düş dünyası zenginleşebilir. Konuklar, Miami’de okyanusun ve deniz ürünlerinin tadını çıkarabilir, New York’ta müzeleri, parkları, alışveriş caddelerini, gösteri ve tiyatro sahnelerini keşfedebilir.

- 8 günde devr-i alem

Açıklamaya göre, çocukları için doğa belgeseli tadında bir yarıyıl tatili hayal edenler için dünyanın en büyük bitki krallığına ev sahipliği yapan Ümit Burnu’ndan Masa Dağı’na, timsah çiftliklerinden aslan parkı gezilerine kadar pek çok ilki Güney Afrika Turu ile yaşayabilir.

Farklı kültürleri tanımak isteyenlerin ilk aklına gelecek destinasyonlardan biri olan Hindistan’da ise tatilciler Ganj Nehri’nde büyük kayıklarla dolaşarak nehirde yıkanan, çamaşırlarını yıkayan, yoga yapan, güneşin doğuşunu kutsal nehir Ganj'a girerek ve dualar ederek karşılayan Hindulara tanık olabilir.

UNESCO'nun araştırmasına göre dünyada en çok görülmek istenen ülkelerden Küba’da ise isteyenler deniz, kum, güneşin yanı sıra ünlü Küba puro ve tütünlerinin yetiştiği yerel puro çiftliklerini ziyaret edebilir, Küba purolarının üretildiği fabrikalarda puro yapımını yakından görebilir.

Ailenizle mistik atmosferde bir sömestir tatili hayal edenler için doğru adres olan Uzak Doğu'da ise Bangkok, Yüzen Çarşı gezilebilir, Thai hayatından kesitleri görme şansı yakalanebilir ve Buda tapınakları ile Kraliyet Sarayı dolaşılabilir. Phuket ile devam eden turda, gündüz zümrüt yeşil denizin ve bembeyaz kumsallar, geceleri ise şovlar izlenebilir.

Kısa mesafe ama yurt dışında bir tatil olsun isteyenler Londra, Barcelona, Nice, Milano, Viyana ve Prag turlarını tercih edebiliyor. 627 avro ile 3 biin 497 avro arasında değişen yurt dışı tur fiyatları ile bu sömestir insanlar hayalindeki tatili yaşayabilecek.

Sömestir programının bir diğer seçeneği ise bir gemide La Spezia, Marsilya, Savona, Barcelona, Palma De Mallorca’yı yeniden keşfedecekleri "Akdeniz Turu" olarak belirlendi.

Costa Diadema gemisi, yüzme havuzları, kütüphanesi, sinema salonu, çocuk kulübü, oyun salonları, dünya mutfaklarından lezzetli yemek seçenekleri, spor mekanları ile lüksü denizde yaşatıyor. İtalya, İspanya ve Fransa’nın en güzel limanlarını ziyaret edecek Costa Diadema ile tur 8 gün sürecek. Akdeniz gemi turu fiyatı 699 avrodan başlıyor.

Setur, turların kalkış tarihinin yakınlığına göre vize işlemlerinin uzun sürebileceğine dikkati çekerek tatilcileri bu doğrultuda rezervasyon yapmaları konusunda öneride bulunuyor.

Turlarla ilgili ayrıntılı bilgi almak için www.setur.com.tr adresi ziyaret edilebilir ya da Setur acentalarına uğrayarak seyahat danışmanlarından bilgi alınabilir.

Kaynak: AA