Memur-Sen'den 17 Aralık Açıklaması

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında düzenlediği basın açıklaması ile 17 Aralık operasyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 17 Aralık operasyonunun hükümete karşı iç ve dış mihraklarca tezgahlanan oyunun bir parçası olduğunu hatırlatan Şeker, “Operasyonunun perde arkası aralandıkça o dönemin başbakanı üzerinden doğrudan Türkiye’nin hedef alındığı bir operasyon olduğunu gördük” dedi.

Memur-Sen'den 17 Aralık Açıklaması
Açıklamasında yakın siyasi tarihe bakıldığında Türkiye’nin her 10 yılda bir darbelerle sindirildiğinin altını çizen Numan Şeker, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ yolunda benzeri girişimlerin olduğunu ve bunların en sertinin son yıllarda yaşandığını dile getirdi. Son yıllarda Türkiye, 2 yıl önce yaşanan Gezi eylemleri, 17-25 Aralık küresel operasyonu, 6-7 Ekim Kobani olayları gibi kritik virajlardan geçtiğini hatırlatan Şeker, özellikle 17 Aralık’ta İstanbul’da başlayan operasyonun sonraki gelişmeleri hükümete karşı tezgahlanan bir oyunun bir parçası olduğunu kaydederek, “17 Aralık operasyonunun perde arkası aralandıkça o dönemin başbakanı üzerinden doğrudan Türkiye’nin hedef alındığı bir operasyon olduğunu görüyoruz. Belki bu operasyon hükumete karşı yapılacak olan büyük operasyonunun ön denemesi olabilirdi. Bu 17 Aralık operasyonunun bir benzerini Türkiye Taksim Gezi Parkı olaylarından biliyor” diye konuştu.

“PARALEL YAPI MİLLETİN DE KARARLILIĞI İLE ETKİSİZ HALE GETİRİLEBİLİR”

Memur-Sen olarak bu hassas süreçte milletin yararına hareket ettiğine inandığımız AK Parti’nin yanında dimdik durduklarını ifade eden “Türkiye’yi içeriden ve dışarıdan karıştırmaya çalışanlara ‘Yeniden Büyük Türkiye’ cevabını onurlu duruşumuzla verdik. 17-25 Aralık sürecinden sonra çoğu kişi paralel yapıyla ilgili konuşamazken ve abandone olmuşken Memur-Sen olarak, genel başkanımızın öncülüğünde bütün Türkiye’de ilk açıklamaya biz yaptık. Yaptığımız açıklamalarla paralel yapının iç dünyasını deşifre ettik. Bugün, ülkede özellikle bunların hepsinden daha tehlikeli. cemaatten cerahate, hizmetten hezimete dönüşen; altı ibadet, ortası ticaret ve üstü ihanet çetesi olan paralel yapı ile karşı karşıyayız. Henüz bu gördüklerimiz buz dağının görünen yüzü. CIA ve MOSSAD ile iş birliği yapıp Türkiye’ye kurulan bu hain tuzağın bir parçası oldular. Cenabı Hakk’a hamdolsun ki tam zamanında deşifre edildi. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kararlılıkla hareket edildi. Memur-Sen camiası olarak bu yapının deşifre edilmesinde bizlerin de büyük katkıları oldu. Memur-Sen olarak, paralel yapı diye adlandırılan ve Türkiye’nin geleceğine kasteden bu organizasyon milletimizin de kararlığı ile etkisiz hale getirilebileceğini inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA