Mehmet Zahid Kevseri, DÜ'de Anıldı

DÜZCE - Düzce Üniversitesi (DÜ) Mehmet Zahid Kevseri Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Mehmet Zahid Kevseri, İslam Dünyasındaki Yeri ve Önemi" konulu konferans düzenlendi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda konferansa, vali yardımcıları Salih Karabulut ve Muhammed Mustafa İmamoğlu, DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç,  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve Mehmet Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Mehmet Zahid Kevseri Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Ermemiş, yaptığı konuşmada, Mehmet Zahid Kevseri’nin Türkiye’nin ikinci İmam-ı Azam'ı olarak bilindiğini söyledi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Demircan Çakar da Mehmet Zahid Kevseri Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni yaklaşık iki yıl önce kurduklarını ifade ederek, bu merkez ile Mehmet Zahid Kevseri’nin eserlerini yaşatma fırsatına sahip olduklarını dile getirdi.

Dr. Muzaffer Özcanoğlu da Mehmet Zahid Kevseri’nin Düzce’nin yetiştirmiş olduğu önemli bilim adamlarından biri olduğunu vurgulayarak "Mehmet Zahid Kevseri, İslam coğrafyasında çok iyi tanınan bir din alimidir. Yaptığı çalışmalarla İslam’a birçok faydası dokunmuştur. Tasavvuf alanında da birçok çalışması olmuştur" dedi.

Konferans, hediye ve teşekkür belgelerinin takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA