Malkara'da Servis Şoförlerine Eğitim

Malkara ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından servis sürücülerine yönelik trafik eğitim kursu düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'ndaki seminerde, Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü İlçe Trafik Denetleme Büro Amirliği polis memuru Salih İleri, Rehberlik Öğretmeni Emin Hamamcıoğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aktaş servis sürücülerine bilgiler verdi.

Hamamcıoğlu, servis şoförlerinin olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlardan kaçınması gerektiğini belirterek, "Servis şoförü yeni bir güne merhaba ile başlamalı, rica ve Teşekkür etmeyi, özür dilemeyi, övüp takdir etmeyi bilmeli, güler yüzlü olmalı, selam verip almalı, olumsuz örnek oluşturabilecek davranış biçimlerinden kaçınmalı, öğrencilerin önünde sigara içmemeli, karşımızdaki insanlar üzerinde bıraktığınız ilk izlenim için 10-15 saniye yeterlidir." dedi.

Polis memuru İleri de, servis sürücülerine trafikte ilk yardım, emniyet kemeri, takip mesafesi, solama teknikleri, araç içerisinde bulunması gereken araç-gereçler, kışın yapılması gerekenler ve araçta bulunması gereken araç-gereçlerle ilgili bilgiler verdi.

Kaynak: AA