Kayseri'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Toplanan yardımların yüklendiği, 2 hafta arayla bölgeye gönderilen 2'nci tır okunan dualarla yola çıktı

Yardımeli Derneği Kayseri Temsilciliği ile Hilal Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Çevre Derneği'nce (HİLAL-DER), Bayırbucak Türkmenlerine bir tır dolusu yardım malzemesi gönderildi.

Yardımeli Derneği İl Temsilcisi Celil Tekcan, Osmanlı Mahallesi'ndeki dernek merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın birçok bölgesindeki mazlumlara yardım ettiklerini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Kayseri'ye sığınan Suriyelilere de "ensar" olmaya çalıştıklarını vurgulayan Tekcan, şöyle konuştu:

"Ayrıca, Türkmen bölgeleri başta olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm bölgelere insani yardım malzemeleri gönderiyoruz. 2 hafta önce de Rus ve Esed güçlerinin bombalamış olduğu Bayırbucak bölgesindeki Türkmen kardeşlerimize bir yardım tırı gönderdik. 2'nci tırımızı da bugün yola çıkarıyoruz. Yarın sabah inşallah Yayladağı Sınır Kapısı'ndan girerek, Bayırbucak bölgesindeki kardeşlerimize bu yardımları ulaştıracağız."

Celil Tekcan, tırda, yatak, soba, bebek maması, ayakkabı, kıyafet ve gıda maddeleri gibi yardım malzemeleri bulunduğunu belirterek, Kayserili hayırseverler olarak tüm dünyadaki mazlumlara dinini ve ırkını sormadan güçleri yettiğince yardım eli uzatmaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Yardım tırı, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından yola çıktı.
Kaynak: AA