Kağıttan Ve Deriden Oyma Eserler Sanatseverlerle Buluştu

Kat’ı sanatının önemli temsilcilerinden Ahmet Çoktan, kağıttan ve deriden oyma eserlerini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki ’Katman’ isimli sergiyle sanatseverlerle buluşturdu.

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş İslam sanatlarından biri olan Kat’ı sanatının önemli temsilcilerinden Ahmet Çoktan, kağıttan ve deriden oyma eserlerini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki “Katman” isimli sergisi ile sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılışını Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, sanatçı Ahmet Çoktan ve davetliler ile birlikte yaptı. Açılış sonrası Başkan Yardımcısı İskenderoğlu, sanatçı Ahmet Çoktan ile birlikte sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

“GELENEKSEL SANATLARIMIZI GELECEK NESİLLERE AKTARMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Zeytinburnu Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında önemli sergilere imza atmaya devam ettiklerini belirten İskenderoğlu, “Burada Sayın Ahmet Çoktan hocamıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Böyle nadide eserleri burada sergilediğimiz için çok keyifliyiz. Zeytinburnu ve İstanbul halkına bu eserleri sunuyoruz. Geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmanın heyecanını yaşıyoruz. İnşallah böyle güzel sergilere tekrar devam edeceğiz. Buradan Ahmet Çolak hocama çok teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık” diye konuştu.

“SANATIN İNSAN HAYATINDAKİ ÖNEMİNİ VURGULAMAYA ÇALIŞIYORUM”

Sergide 6 senelik çalışmanın ürünlerinin olduğunu belirten sanatçı Ahmet Çolak ise, “Burada önemli olan insanlara yaşamanın önemini, insanlığa yön vermemiz gerektiğini ve sanatın insan hayatındaki önemini vurgulamaya çalıştık. 19 ülkede 10 yıl boyunca kaldım. Bunun 3.5 senesi Japonya’da, 2 sene Almanya’da, 6 Avustralya, İngiltere, Malezya, Katar gibi birbirinden farklı özellikleri olan, coğrafi insan yapılarının farklı olduğu ülkelerde kaldım. Bu yapılar esasında insanların hem genel davranış yapılarını değiştiriyor hem de beğenilerini değiştiriyor. Her taraftan bir şey aldığınız zaman çok farklı oluyor, çok farklı ve değişik çalışmalarla karşınıza çıkabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi, 15 Ocak Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Kaynak: İHA