İki Kez Kalbi Duran Hasta, Ambulans Helikopterle İstanbul'a Sevk Edildi

Kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede iki kez duran kalbi çalıştırılan 66 yaşındaki Metin Deniz, ambulans helikopter ile İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs ve Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Metin Deniz (66) tatil için geldiği Erdek'te rahatsızlanarak, Erdek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada durumunun ağırlaşması üzerine Bandırma Devlet Hastanesine sevk edildi.

Gazetecilere açıklama yapan Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli, şunları kaydetti:

"Erdek'te hastanın alınan kan ve idrar tahlillerini beklerken kalbi durmuş. Acil serviste yapılan müdahale sonrasında tekrar hayata dönen Metin Deniz ambulansla hastanemize getirildi. Hastanemiz acil servisinde tekrar kalbi duran Deniz, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınarak tekrar hayata döndürüldü. Bölüm doktorları Metin Deniz’in tam teşekkülü bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığından ambulans helikopter talep ettik. İstanbul’dan havalanan helikopter hastane bahçesine indi. Gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından Metin Deniz ambulans helikoptere alınarak İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs ve Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi."

Kaynak: AA