ESOGÜ Açıklaması 'Acımız Çok Büyük'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Rugby Takımı’nı taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 1 öğrencinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı kazayla alakalı bir açıklama yaptı.

ESOGÜ’den yapılan yazılı açıklamada, 17-20 Aralık 2015 tarihlerinde Aydın-Kuşadası’nda düzenlenecek olan Üniversitelerarası Rugby Ünilig müsabakalarında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ni temsil etmek üzere antrenörleri eşliğinde Eskişehir’den yola çıkan üniversite otobüsünün, 17 Aralık 2015 Perşembe günü sabah saatlerinde Eskişehir çıkışı Derbent mevkiinde buzlanmadan dolayı kaza yaptığı belirtildi.

“Acımız çok büyük” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kazada öğrencilerimizden Mehmet Yağcı hayatını kaybederken, Aytaç Kaan Kayar, Mehmet Seyrek, Bilal Akyıl, Mücahit Aslan, Hakan Civelek, Kazım Akıncı, Solomon William Simutowe, Gökberk Arı, Kemal Uyan, Umut Kurt, Muhammed Burak Topkoru, Berkcan Kılıçaslan, Enver Coşan ve Yasin Berke Saylam isimli öğrencilerimiz de yaralanmıştır. Yaralıların tedavilerine ESOGÜ Hastanesi ve Eskişehir Devlet Hastanesi’nde devam edilmektedir. Vefat eden öğrencimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralı öğrencilerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu acı olay hepimizi derinden etkilemiştir. Acımız çok büyük.”
Kaynak: İHA