Çankırı'da 'Bilgime Engel Yoktur' Projesi

ÇANKIRI - Çankırı Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlendiği "Bilgime Engel Yoktur" projesi kapsamında engelliler arasında bilgi yarışması düzenlendi.

100. Yıl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa vali yardımcıları Zafer Engin ve Hüseyin Demirbaş, İl Müftüsü Arslan Türk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, kurum amirleri, engelli bireyler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cemalettin Ferruh Kur'an Kursu yöneticisi Osman Uslu tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.

Müftü Yardımcısı Uğur Demirel de önemli olanın gönüllerin engelsiz olması gerektiğini kaydetti.

Engelin başarıya engel olamayacağını dile getiren Demirel, "Engelli olduğu halde azimle, inançla kararlılıkla çabalayan ve tarihe adını yazdıran nice abide şahsiyetler vardır. Yeter ki insanların önüne engeller konulmasın. Yeter ki gönüller engelli olmasın, engel tanımasın" dedi.

Engellilere yardımın önemine değinen Demirel, "Dinimiz, görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, güçsüzün eli, konuşamayanın dili olmayı sadaka kabul eder. Buna mukabil, engelli birine engel olmayı, rahatsızlık vermeyi ise lanetler. Unutmayalım ki asıl engelliler aklını, gönlünü, kalp gözünü, elini, dilini bilgiye, şefkate, merhamete, hikmete ve ilahi gerçeklere kapayıp, insanlığını ayaklar altına alanlardır" dedi.

Şabanözü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan engelliler ilahi dinletisi gerçekleştirdi.

Daha sonra Eldivan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Şabanözü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 5'er engelli arasında bilgi yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda her iki grup da tüm soruları doğru cevaplayarak berabere kaldı.

Yarışmanın ardından Eldivan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi üyeleri semazen gösterisi yaptı.

Cemalettin Ferruh Kur'an Kursu öğrencileri tarafından, ilahi dinletisinin sonrasında engellilere hediyelerinin verilmesiyle program sona erdi.

Kaynak: AA