Başkentte Kültür Sanat

ANKARA - Ankara Caz Derneğince bu yıl 19'uncusu düzenlenen "Ankara Caz Festivali" kapsamında, piyanist Kerem Görsev ve grubu konser verecek.

"Ankara Caz Festivali" kapsamında usta caz piyanistlerinden Görsev ve grubu, bu akşam MEB Şura Salonu'ndaki konserde sevenleriyle buluşacak.

Dünyaca ünlü barok müzisyen Johann Sebastian Bach'ın bestelerini Türkiye ile buluşturan tematik festival "Bach Günleri" kapsamında, org ve klavsenin en önemli virtüözlerinden Benjamin Alard, 21 Aralık'ta Akün Sahnesi'nde olacak. Alard, Bach'ın sevilen eserlerinden "Goldberg Varyasyonlarını" klavsenle seslendirecek.

Avrupa'nın en eski barok müzik topluluğu Hortus Musicus'un efsanevi kemancısı ve direktörü Andres Mustonen, 23 Aralık'ta Ankara MEB Şura Salonu'nda konser verecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası şef Stefan Sanderling yönetiminde 19 Aralık'ta Bilkent Senfoni Orkestrası Salonu, Antonio Pirolli şefliğindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası da bugün ve yarın CSO Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Buray bu akşam, Fettah Can yarın, Yıldız Tilbe 19 Aralık'ta Jolly Joker Ankara'da, Mabel Matiz yarın, Alpay 23 Aralık'ta Ankara Hayal Kahvesi'nde sahne alacak.

- Opera ve bale

19. yüzyılın en önemli bale yapıtı kabul edilen ve sahnelendiği ilk günden bugüne en sevilen eserlerden olan Coppalia, bu akşam Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin karşısına çıkacak. Eser, Macar koreograf Gyula Harangozo tarafından sahneye konuluyor.

Eser, nişanlısı Franz'ın gizemli bir evin balkonundaki güzel kız Coppelia'ya ilgisini kıskanan Swanilda'nın eve gizlice girerek Coppelia'nın aslında bir oyuncak olduğunu keşfetmesi ve nişanlısına unutamayacağı bir ders verme konusunda karar almasını konu ediniyor.

Modern dans "Yanlışların Suçu" yarın, "Yarasa" operası 19 Aralık'ta, müzikli çocuk oyunu "Kalp Korosu" 20 Aralık'ta sahnelenecek.

Amadeus Hoffman'ın "Fındıkkıran ve Fareler Kralı" adlı masalından yola çıkılarak Alexander Dumas'ın yeniden yazdığı, ilk koreografisi Marius Petipa tarafından gerçekleştirilen "Fındıkkıran", dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olma özelliğini koruyor.

Klara'nın yılbaşı armağanı olarak aldığı "Fındıkkıran" oyuncağıyla ilgili rüyalarını konu alan, koreografisini Anna Akabalı'nın yaptığı opera, 23 Aralık'ta Opera Sahnesi'nde izlenebilir.

- Tiyatro

Antov Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği, Erhan Gökgücü'nün rejisörlüğünü yaptığı "Vanya Dayı" bugün ve 19 Aralık, Sevim Ak'ın yazıp Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 20 Aralık, George Orwell'in yazdığı, Özge Kayakutlu'nun çevirdiği, Barış Erdenk'in yönettiği "Hayvan Çitliği" 22 ve 23 Aralık'ta Akün Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" bugün, Plinio Marcos'un yazdığı, Orhan Güner'in çevirdiği ve Ferdi Değirmencioğlu'nun yönettiği "Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldu", aynı günlerde Altındağ Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.

Tufan Gündüz'ün yazdığı, Adnan Erbaş'ın yönettiği "Bir İnce Sızı" Cüneyt Gökçer Sahnesi, Anton Çehov'un yazdığı, Yılmaz Gruda'nın çevirdiği ve Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın, 19, 21, 22 ve 23 Aralık'ta sahnelenecek.

İrin Aktemur'un yazıp Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" bugün, yarın, 19, 22 ve 23 Aralık'ta Küçük Tiyatro'da izlenebilecek.

Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" yarın, Debbie Isitt'in yazdığı, Yasemin Erbulun'un çevirdiği ve Ezgi Yentürk Çimensir'in yönettiği "Kocasını Pişiren Kadın" 22 Aralık'ta Stüdyo Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bugün, yarın ve 19 Aralık'ta Ziraat Sahnesi, 22 ve 23 Aralık'ta ise Tatbikat Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

Federico Garcia Lorca'nın yazdığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü yaptığı "Bernarda Alba'nın Evi" bugün, 19 Aralık ve 23 Aralık'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde izlenebilir.

Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" 22 ve 23 Aralık'ta Şinasi Sahnesi'nde seyircinin karşısında olacak.

Kaynak: AA