Başkan Can'ın Projeleri Heyecanlandırdı

İçel’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, “Şehrimizi Birlikte Yönetelim” vaadini yerine getiriyor. Seçimlerde ‘kenti birlikte yöneteceğiz’ vaadinde bulunan Başkan Can, hazırlanan projeleri kamuoyuna sundu. Projeler heyecan yaratırken, katılımcılardan olumlu not aldı.

Başkan Can'ın Projeleri Heyecanlandırdı
Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, mimarlar, inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, elektrik mühendisleri ile sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı.

Bugüne kadar yapılan hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Şevket Can, 10 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.



2016 yılı ile birlikte Tarsus’a hizmetin en doruk noktasına çıkacağını belirten Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 10 hizmetimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 11. Hizmetimizi olan Güney Mezarlığı taziye evini de önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Şehitishak Mahallesi’ndeki Turkuaz semt pazarı, Tarihi Ticaret Merkezi projemizin inşaat çalışmaları devam ediyor. Siptilli pazarını restore ettik, kadınlara yönelik hizmet verecek. Tarsus Şelalesinin yanında bulunan 58 dönümlük alanı Musa Bey vakfından 20 yıllığına kiraladık. Yine bu kiraladığımız yerin karşısında bulunan ve Zorbaz vakfına ait olan 100 dönümlük alanın mülkiyetinin belediyemize devredilmesi için takas çalışmalarımız son aşamaya geldi. Çok kısa bir süre içerisinde bu yerlerle ilgili proje çalışmalarına başlayarak Berdan nehrini hak ettiği değere ve görüntüye kavuşturacağız. Yeni bir Tarsus Kaymakamlık binasının yapılabilmesi için Eski itfaiye binası ve TİY tesislerinin bulunduğu alanın takas işlemleri tamamlanmak üzere. Dosyası hazırlandı ve ilgili bakanlığın onay vermesi bekleniyor. Bu takas işleminin gerçekleşip yeni binanın yapılmasından sonra mevcut binanın yıkılarak buranın meydan olarak düzenlenmesini planlıyoruz. Kaymakamlık karşısında bulunan tarihi ticaret merkezinin 1. etap restorasyon çalışması halen devam ediyor. 2. etapla ilgili olarak da proje ve ihale çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Yine çok önem verdiğimiz Kaleburcu - Takbaş yolunun açılması ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Karayollarının bu projeye hayata geçirmemesi halinde biz bu yolu açarak hizmete sunacağız ve şehir içir trafiği bir ölçüde de olsa rahatlatacağız" dedi.

Berdan Nehrinin her iki kıyısındaki mülkiyet sorununu çözdüklerini ve buranın rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi için proje hazırlattıklarını belirten Can şöyle devam etti:

"Bu alanda çok güzel çalışmaları, başta Taksim meydan düzenlemesi olmak üzere birçok başarılı çalışmaya imza atmış bulunan Dr. Oktan Nalbantoğlu hocamız hazırladı. Kendisine, bizleri kırmayarak bu projeyi hazırladığı ve bugün buraya gelerek projeyi anlatacağı için tüm Tarsus halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bunun yanı sıra, Vuslat düğün salonunun olduğu yerde meydan düzenlemesi projesi de Oktan hocamız tarafından hazırlanmıştır. Mevcut binalar yıkılarak yeni bir meydan düzenlemesi yapmayı planlıyoruz. Cahar Dudayev Caddesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti belediyemize ait alanda, mahalle sakinlerimizin ihtiyaçlarının karşılanacağı kapalı semt pazarı, pazarın üzerinde kapalı yüzme havuzu, kafeterya, sauna, buhar odaları, fitnes alanı, Türk hamamı, en üst kısımda düğün salonu ve restorandan oluşan toplam maliyeti 10 milyon TL civarında olacak çok modern bir tesisin proje çalışmalarını tamamladık ve önümüzdeki günlerde yap işlet devret şeklinde ihalesini yaparak Tarsuslu vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Bu projeyi halen Kayseri de çalışmalarını yürüten değerli dostumuz mimar Mustafa Ülkü arkadaşımız hazırladı. Bu projeye verdiği emekten ve bugün aramızda olmasından dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum. Açıkhava Gösteri Merkezi yerine otel, konut ve işyerlerinden oluşan karma inşaatın yapılması, İsmetpaşa mahallesi ile ilgili kentsel dönüşüm projesini ise Yüksek Mimar arkadaşımız Harun İçel Hazırladı. Kendisine teşekkür ediyorum. Hazırlamış olduğu projeyi birazdan bizlerle paylaşacak.

Yine kentimizde yapmayı planladığımız Camilerle ilgili olarak değerli mimar dostumuz Necdet Civan projeleri hazırladı. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Projelerin bir an önce hayata geçmesi için çalıştıklarını altını çizen Başkan Can, “Şu anda tek isteğimiz sizlere tanıtımını yaptığımız projeleri bir an önce hayata geçirmek ve siz değerli hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri tutarak sizlere layık olmaya çalışmak. Bizim sizler için çalışmak ve hizmet etmekten başka hiçbir düşüncemiz yok” şeklinde konuştu.

Başkan Can’ın konuşmasının ardından yapılacak olan Ergenekon Mahallesi Yaşam Kompleksi, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi, Ergenekon, Barbaros, Kemalpaşa Mahallesi ve Adliye yanına camii projesi, Berdan Nehri Kentsel Tasarım ve Vuslat Meydanı, Açık Hava Gösteri Merkezinin yerine yapılması düşünülen Otel projesi görsel ve 3 boyutlu olarak konuklara gösterildi.

Türkiye’nin ünlü mimarlarının hazırladığı projeler büyük ilgi görürken, konuklar mimarlara projeler hakkında sorular yönettiler.
Kaynak: İHA